Iată care sunt 5 cele mai folositoare produse pentru sănătatea inimii. Include-le cât mai repede în alimentație!

Din nefericire, mai devreme sau mai târziu majoritatea dintre noi riscă să aibă probleme cu inima, de aceea ar trebuie să ne gândim din timp la ceea ce ne așteaptă și să prevenim unele consecințe serioase. Inima este unul dintre ogranele-cheie ale organismului nostru, așa că orice tulburare în acest sens ne va da de suferit.

Dacă vrei să realizezi o mică profilaxie pentru sănătatea inimii tale, nu este obligatoriu să iai pastile. Medicii recomandă să ne schimbăm un pic regimul alimentar și să introducem în rația noastră câteva produse care ajută sistemul cardiovascular să funcționeze mai bine.

1. Ficatul. Știm că nu e pe gustul fiecăruia, dar cred că ar trebui să începi să-l iubești datorită proprietăților sale minunate. Ficatul conține multe microelemente care întăresc mușchiul cardiac. Studiile arată că cei care iubesc acest aliment, au mai rar probleme de inimă. Chiar și așa, nu exagera în ceea ce privește consumul de ficat, fiindcă acesta poate provoca constipații.

2. Uleiul de măsline. Pentru ca inima ta să fie mereu în formă, ar fi bine să treci la consumul uleiului de măsline în locul celui de floarea soarelui. Nutriționiștii și cardiologii îl recomandă datorită faptului că acesta nu conține cangerigeni și reglează activitatea mușchiului cardiac. Plus la toate, uleiul de măsline previne formarea trombilor, din cauza cărora cel mai frecvent au loc atacturile de cord.

3. Cartoful. 

Din cauza că are un conținut ridicat de amidon, cartoful are o reputație nu prea bună. Persoanelor cu greutate excesivă nu li se recomandă să consume acest produs foarte des. Trebuie să știți însă, că un consum moderat de cartofi este binevenit pentru inimă. Această legumă conține mulți nutrienți și fibre. Aceste două componente ajută la normalizarea tensiunii arteriale și întăresc mușchii cardiaci.

4. Sfecla. Deși este un aliment destul de ignorat din cauza gustului și mirosului specific, sfecla are numeroase proprietăți benefice. Ea asigură elasticitatea vaselor și îmbunătățește circulația sangvină. Persoanelor care suferă de aretmie li se recomandă s-o consume o dată la 3 zile.

5. Ciocolata neagră. Deliciul care încă e și folositor inimii. Câteva bucățele mici pe zi nu doar îți vor aduce plăcere, dar și un plus de sănătate. Ciocolata neagră normalizează tensiunea arterială și reduce riscul de formare a trombilor. De asemenea, ciocolata neagră este indicată și în cazul sistemului imunitar slăbit.

Sursa