Iată 8 trucuri sugerate de stiliști, care te vor ajuta să arăți mai tânără și mai fresh

Este demonstrat deja că ridurile și petele pigmentare de pe față ne îmbătrânesc. Astfel, după acestea este foarte ușor să-ți dai seama ce vârsta are persoana. Din fericire există anumite trăsături ale feței pe care dacă știi cum să le evidențiezi te pot întineri vizual.

Un grup de cercetători din Franța și SUA au constatat că atunci când cineva privește o femeie și se gândește la vârsta ei, el acordă atenție la contrastul feței: cât de bine sunt evidențiați ochii, buzele sau sprâncenele. Cu cât sunt mai vii și mai expresive anumite trăsături ale feței, cu atât mai tânără pare femeia. Dacă unele primesc acest trăsături de la naștere, altele pot corecta totul cu ajutorul machiajului.

Așadar, cum cu ajutorul produselor cosmetice și a coafurii să arăți mai tânără?

Efectul „buzelor de copil” este o metodă simplă de a scoate câțiva ani de pe față. Majoritatea femeilor încearcă să mărească vizual buza de sus sau pe ambele, însă acest lucru nu face decât să le îmbătrânească. Asta în timp ce poți arăta mai tânără și mai naivă, dacă e să scoți ușor în evidență buza de jos.

Pentru un look mai proaspăt, „ridică” vizual privirea cu ajutorul unui fard deschis la culoare aplicat sub sprânceană. De acest truc se folosesc atât vedetele, cât și celelalte femei care vor să aibă o față expresivă.

Cu vârsta trăsăturile feței devin tot mai puțin conturate, asta deoarece pielea își pierde elasticitatea. Pomeții proeminenți te ajută să scazi câțiva ani. Pentru a-i evidenția te poate ajuta machiajul sau unele proceduri cosmetologice.

Lobii urechilor sunt o trăsătură a feței, căreia femeile nu acordă prea multă atenție. Însă trebuie să știi că lobii lăsați sunt un semn al bătrâneții. De aceea, ar fi mai bine să renunți la cerceii grei sau să apelezi la un specialist care poate corecta deformarea.

Deși bronzul ne ajută să ascundem unele defecte ale pielii, el totodată și îmbătrânește și nu doar vizual. Pe lângă faptul că ridurile se formează mai repede prin bronz, ele devin și mai evidente când pielea e mai închisă la culoare.

Nimic nu îmbătrânește mai mult decât o coafură perfect aranjată, în care nu vezi niciun fir rebel. Dacă nu vrei să arăți mai în vârstă decât ești, încearcă să optezi pentru o coafură foarte lejeră, care pare ușor neîngrijită.

De obicei, nuanțele deschise de păr se asociază cu tinerețea. Însă ce alegere nu ai face încearcă să rămâi la varianta cea mai naturală. Blondul este o culoare foarte riscantă, de aceea trebuie să fii atentă la nuanță, ea tebuie să se potrivească cu tenul și ochii tăi.

Ai grijă și de sprâncenele tale, ele trebuie să fie cât se poate de naturale, poate chiar ușor stufoase, dar ai grijă să nu exagerezi. Apelează la un specialist care te va ajuta să corectezi forma lor și s-o adapteze maximal feței tale.

Sursa