Iată 8 metode utile, prin care vei deosebi pielea naturală de cea artificială

Femeilor li se întâmplă destul de des să vadă o geantă în vitrina unui magazin și să se simtă tentate s-o cumpere. Doar că atunci când intră în magazin ca s-o vadă mai aproape, încep să le apară dubiile: oare e din piele naturală?

Pentru ca să nu dai banii în vânt pentru o imitație, noi îți propunem 8 metode ajutătoare pentru a stabili dacă obiectul e din piele naturală sau nu.

1. Verifică eticheta!

Este un pas firesc. Dacă pe ea scrie „piele ecologică”, „leiderin”, „sintetic”, „material artificial” sau ceva de acest gen, atunci evident că nu e piele.

Iar dacă scrie „100% piele naturală”? Poți avea încredere?

Nu întotdeauna, așa că citește mai departe.

2. Vezi ce preț are

Un articol din piele naturală nu poate fi ieftin. Ceea ce e de calitate, costă bani. Nu te lăsa amăgită de diverse oferte promoționale – niciun fals nu merită asta.

3. Acordă atenție greutății

Acest lucru se simte cel mai bine la scurte. Pielea naturală este destul de grea, spre deosebire de cea artificială. Deși cea de ovine cântărește mai puțin decât cea de bovine, imitația de piele e și mai ușoară, uneori mai ușoară decât țesătura.

4. Simte-i mirosul

Mirosul pielii naturale este inconfundabil. Este unul bogat, cu o ușoară aromă de animale. Cea artificială, de obicei, miroase a vinil și a alte chimicale.

5. Suprafața și dosul 

Parcuge cu degetul deasupra materialului. Pielea naturală nu poate fi niciodată ideal de netedă. Uneori ea poate avea o factură destul de dură. Imitația de piele deseori are o suprafață lucioasă.

Pe lângă asta, pielea adevărată este destul de plastică și își schimbă culoarea la îndoituri, fără ca să rămână urme. Pe când cea artificială este mai puțin flexibilă, de aceea la locul îndoiturilor se formează încrețituri.

De asemenea, uită-te cum arată pielea pe dos, pielea naturală și în interior e mai puțin netedă, fiind deseori lăsată la vedere, pe când cea artificială este acoperită cu o căptușeală din material textil.

6. Examinează marginile și cusăturile

Pielea naturală are niște margini neuniforme, în timp ce imitația are margini perfect drepte și destul de tari, ca și materialul plastic. În ceea ce privește cusăturile, la cea adevărată, acestea parcă se strâng în piele, pentru că ea se întinde în jurul găurilor, iar la cea artificială găurile au o formă perfectă și se pot vedea ațe netăiate.

7. Testul cu foc și apă

Deși nu avem întotdeauna această posibilitate, pielea naturală poate fi verificată cu ajutorul unui chibrit. Dacă aceasta nu se modifică sub acțiunea focului, pielea artificială poate să se aprindă foarte ușor și să miroase a masă plastică de la ea.

O metodă mai accesibilă este cea cu saliva. Ia cu degetul niște salivă și pune pe piele, cea naturala va absorbi umiditatea, pe când imitația – nu.

8. Cumpără din magazine de marcă

Aceasta este una dintre cele mai bune garanții ale faptului că găsești un lucru de calitate. Este mică probabilitatea ca vei găsi la piață un articol din piele naturală, chiar dacă vânzătorul va încerca să te convingă că nu e imitație.

Sursa