Iată 5 lucruri, pe care eu nu cheltuiesc banii în vacanțe! Data viitoare, poți economisi și tu!

Perioada de vacanță este una destul de costisitoare, indiferent ce destinație ai alege pentru odihnă. Bineînțeles, de-a lungul întregului an economisești și aduni bani pentru a petrece o vacanță de vis, dar totuși ești îngrijorat de aspectul financiar al călătoriei tale. Da, nu este cel mai interesant capitol al verii tale, dar nimănui nu-i place să se trezească cu buzunarul gol în mult-așteptatul concediu.

Iată 5 lucruri pe care ai putea să economisești bani data viitoare când pornești într-o călătorie!

1.Plaja plătită – Ce este o plajă plătită? Teritoriul închiriat de un comerciant privat. El se angajează să curețe țărmul, eventual chiar și algele. Acest lucru, pe de o parte, este minunat. Pe de altă parte, pe o astfel de plajă va trebui să achiți totul, începând cu faptul că pur și simplu intri acolo.

De ce să plătești bani pentru o astfel de plajă, când poți închiria o casă într-o zonă mai retrasă, unde nu sunt atât de mulți turiști și unde nimeni nu își impune serviciile.

2.Pe toate ofertele de pe plajă – Acum există tot mai multe oferte, cum ar fi să-ți faci poze cu animalele exotice pe plajă, să îți faci un body-art sau să-ți împletești cosițe. Nu văd rostul la toate aceste cheltuieli! În primul rând, de ce să le plătești celor care chinuie animalele, le țin legate și le forțează să facă ceea ce ele nu vor?! Iar în al doilea rând, consider că și fără aceste oferte poți găsi mult mai multe metode de a-ți face vacanță mai captivantă și memorabilă.

3.Pe mâncare – Evit să iau masa în restaurantele sau cafenelele locale. Pentru a cheltui bani pe mâncare cât mai eficient, optez pentru alimentele din supermarketuri. Poți cumpăra produse chiar din locurile de unde o fac localnicii și astfel să salvezi niște bani. În loc să servești 3 mese la restaurant zilnic, poți alege doar una la un local mai modest, iar în rest să guști din ceea ce înseamnă street food, în funcție de cât de mult îți permite destinația aleasă.

4.Pe suvenire – Suvenirele și cadourile pentru prieteni sau familie sunt un obicei atunci când mergem în vacanță. Da, și eu le cumpăr, dar într-adevăr doar ceea ce este interesant și util. Datorită internetului, cei dragi sunt mereu conectați la activitățile noastre, așa că nu are rost să irosești banii pe diferite chițibușuri, care sunt uneori inutile. Iar dacă totuși nu vrei să renunți la acest obicei, se aplică ideea că gestul contează, iar magneții rămân a fi cel mai drăguț și apreciat cadou.

5.Pe cumpărăturile, pe care le-aș putea face și în orașul meu. Nu are sens să cumperi lucruri pe care le poți achiziționa și acasă. În primul rând, va trebui să fie aduse de acolo și, în al doilea rând, în stațiunile de odihnă acestea au întotdeauna un preț exagerat, ceea ce înseamnă că vei cheltui în exces. Mai bine le cumperi când te întorci acasă.