Iată 11 Lucruri pe care le vei regreta după vârsta de 40 de ani! Ai nevoie să le cunoști!

Rețeaua socială Reddit a realizat un sondaj în care cititorilor li s-a adresat întrebarea ce regretă că au făcut sau nu au făcut când aveau 30 de ani? Au fost rugați să răspundă cei care au cel puțin 40 de ani, în așa fel ca răspunsurile să fie cu adevărat utile pentru cititorii mai tineri.

Iată 11 concluzii din mulțimea de răspunsuri, care a urmat:

1.Ai urmat reguli impuse de alții

La vârsta de 30 de ani simțim multă presiune socială pe umerii noștri. Este vârsta la care oamenii au terminat studiile, lucrează deja și a venit momentul când ,,trebuie să te căsătorești, trebuie să-ți cumperi o casă, o mașină, trebuie să faci copii, trebuie să ai un job stabil.” Toate aceste trebuie sunt însă valabile dacă ți le dorești cu adevărat. Trăiește așa cum vrei și nu încerca să te ridici la așteptările celor din jur. Pentru că trăim doar o singură dată. Nu trebuie să te simți un nenorocit doar pentru că nu îndeplinești cerințele societății. Fă ceea ce te face fericit.

2.N-ai petrecut suficient timp cu părinții

Unul dintre cele mai comune regrete, pe care oamenii de și peste 30 de ani îl au, este faptul că n-au petrecut suficient de mult timp cu părinții lor. Lucruri simple, conversații, plimbări, vacanțe și așa mai departe. Cu cât trece timpul și părinții îmbătrânesc, cu atât e mai greu.

3.Ai pus munca pe primul loc

Dacă ești un carierist înrăit și serviciul este pe primul loc în lista priorităților, ține minte că după vârsta de 40 de ani vei regreta. Cel mai important este să petreci cât mai mult timp cu cei pe care-i iubești, pentru că momentele acestea sunt unice, pe care banii și succesul nu ți le pot oferi.

4.Ai pierdut prea mult timp cu oamenii negativi

Dacă credeai că după 30 de ani oamenii ăștia au dispărut din viața ta, nu este chiar așa. Cu siguranță mai sunt câțiva, așa că nu mai irosi timpul cu ei. Ferește-te de oamenii în compania cărora nu te simți bine. Nu acorda timp problemelor pe care nu ai cum să le rezolvi, problemelor care nu țin de tine.

5.Considerai că la 30 de ani ești bătrân

,,Sunt prea bătrân pentru asta” poate fi o afirmație pe care o folosești după ce ai împlinit 30 de ani. Vrei să îți dezvălui ceva? Nu ești. Pun pariu că oamenii de 50-60 de ani vor fi de acord cu asta. Asumă-ți riscuri, trăiește și bucură-te de viață și nu pierde niciodată copilul din tine.

6.Îi credeai pe alții mai importanți decât tine

Ar trebui să știi că odată ce te pui pe tine pe primul loc toate celelalte vor merge din ce în ce mai bine. Vei fi o persoană mai bună, iar drept rezultat vei avea relații mai bune și toată lumea va avea de câștigat. Când ai grijă de tine ai mai puține regrete la 40 de ani.

7.Ți-ai neglijat sănătatea

E amuzant: pe de o parte te consideri bătrân, dar ai obiceiuri de adolescent – mănânci fast food, nu te ocupi cu sportul. E greu să renunți la aceste mici slăbiciuni, dar trebuie să ai grijă de sănătatea ta, în caz contrar corpul te va ,,răsplăti” pentru o astfel de atitudine mai devreme decât crezi.

8.Ai ratat șanse

Posibil, ai devenit prea precaut. Posibil, regulile de la primul punct te limitează. o astfel de atitudine te trage înapoi. Asumă-ți riscuri și nu rata șanse!

9.Nu ai economisit și nu ai investit suficient

De acest lucru regretă foarte mulți oameni. Cu cât mai devreme vei începe să economisești bani, cu atât mai prosperă va fi viața ta la bătrânețe.

10.Nu ai călătorit suficient

Lumea este la picioarele tale, așa că îndrăznește, fă pasul! Nu te mai lenevi și nu mai căuta pretexte – cu cât mai mult înaintezi în vârstă, cu atât mai dificil îți va fi să găsești timp pentru călătorii.

11.Ți-a păsat prea mult de părerea altora

Se pare că acest punct este caracteristic pentru orice vârstă. Nu irosi timp și energie pentru aceste emoții deșarte, gândindu-te la ce cred oamenii – lor nu le pasă. Iar cei, cărora le pasă, te acceptă așa cum ești!