I-a pus o condiție, care a schimbat total cursul căsniciei lor. Trebuie să citești asta indiferent dacă ești căsătorit sau nu

Când am ajuns seara acasă, soția mea așezase masa. I-am luat mâna și i-am spus că trebuie să discutăm. Ea s-a așezat și a început să mănânce. Eu vedeam durerea din ochii ei.

Deodată mi-am dat seama că nu pot spune nimic. Dar trebuia să avem această discuție. Doream să divorțăm. Am introdus ușor în discuție acest subiect. Ea nu părea să se fi supărată. M-a întrebat pe un ton încet: „-De ce?”.

Nu i-am răspuns, iar asta a înfuriat-o. A început să țipe. Nu am mai continuat discuția în acea seară. Ea plângea. Știam că vrea să știe ce sa întâmplat cu căsnicia noastră. Dar mi-a fost greu să recunosc că inima mea aparține acum unei alte persoane – Jane. Că nu o mai iubesc. Îmi părea foarte rău pentru ea.

Cu un sentiment profund de vinovăție, am perfectat documente pentru divorț. În ele era specificat că ea va avea casa, mașina și 30% din acțiunile companiei mele. După ce a citit actele, ea le-a rupt în bucăți. Femeia cu care am trăit timp de 10 ani, mi-a devenit străină. În cele din urmă a plâns. La asta mă așteptam. Pentru mine, lacrimile ei erau un fel de eliberare. Gândul divorțului, la care am fost obsedat de-a lungul ultimelor săptămâni, devenise mai clar și mai clar.

A doua zi m-am întors acasă târziu. Am găsit-o scriind ceva. Nu am mâncat și m-am culcat repede, pentru că eram foarte obosit. Când m-am trezit la un miez de noapte, ea încă mai era la masă și scria. Dar nu mi-a păsat, așa că am adormit din nou.

Dimineață mi-a prezentat condițiile pentru divorț. Nu avea nevoie de nimic altceva decât să amânăm divorțul pentru o lună. Mi-a cerut să încerc să trăiesc o viață normală în această lună, să depun toate eforturile pentru a face acest lucru. Motivul a fost simplu: fiul nostru a început examenele și nu a vrut să fie supărat din cauza divorțului nostru.

I-am spus lui Jane despre condițiile de divorț, pe care soția mea le-a stabilit. Ea a râs și a spus cu dispreț că erau absurde. Și, de asemenea, Jane mi-a zis că, în ciuda faptului că soția mea a realizat că urmează un divorț, ea nu vroia să accepte inevitabilul.

Soția mea și cu mine nu mai făceam sex de când am cerut divorțul. Prin urmare, în prima zi, când am purtat-o în brațe, mi sa părut ciudat. Fiul nostru se bucura de modul în care tatăl o poartă pe mama sa.

A doua zi, a fost mai ușor pentru amândoi. M-a ținut strâns de mână. Mi-a mirosit parfumul. Mi-am dat seama că de foarte mult timp nu m-am uitat atent la ea. Și mi-am dat seama că nu mai era tânără. Avea deja mici riduri pe față și părul era un pic grizonat.

În cea de-a patra zi, când am luat-o în brațe, am simțit o intimitate profundă. Această femeie mi-a dat 10 ani de viață. În ziua a 5-a și a 6-a am simțit din nou că senzația de intimitate devenea mai puternică. Nu i-am spus lui Jane despre asta. Așa că aproape imperceptibil a zburat o lună. Poate că antrenamentul zilnic m-a făcut mai puternic.

Într-o dimineață, ea se gândea cu ce să se îmbrace. Nu își putea alege o rochie. Atunci mi-am dat seama cât de mult a pierdut în greutate. Probabil, de aceea mi-a fost atât de ușor să o duc în brațe. M-am gândit că a afectat-o amărăciunea divorțului nostru. M-am apropiat de ea.

În acel moment a intrat fiul nostru în cameră. M-a rugat să o port pe mama lui în brațe. Așa și am făcut. M-am simțit atunci ca în ziua nunții. Atunci am simțit un sentiment puternic de afecțiune. Intimitatea dintre noi dispăruse.

M-am dus la muncă. Acolo era Jane. I-am spus că: „Îmi pare rău, Jane, dar nu mai vreau să divorțez”. Jane mi-a pus mâna pe frunte să vadă dacă nu am temperatură. I-am zis să se liniștească. Eu îmi dădusem seama că, căsătoria mea era plictisitoare, pentru că nu apreciam detaliile vieții noastre și nu pentru că nu ne mai iubeam unul pe celălalt. Acum înțeleg că, trebuia să o port permanent în brațe. Jane începu să înțeleagă sensul cuvintelor mele. M-a tras o palmă, a închis ușa și a izbucnit în lacrimi.

Am plecat acasă. Pe drum, m-am oprit la un magazin de flori și am cumpărat un buchet pentru soția mea. Vânzătoarea m-a întrebat ce să scrie pe bilețel. I-am spus așa: „Te voi purta în brațele mele în fiecare dimineață, până moartea ne va despărți”.

În acea seară am venit acasă cu un buchet de flori și un zâmbet pe față și m-am dus în dormitorul nostru. Soția mea era culcată pe pat. Moartă.

Ea se lupta cu cancerul luni întregi, iar eu eram ocupat cu romanul cu Jane, încât nici măcar nu am observat boala ei. Soția mea știa că va muri curând și, în același timp, a vrut să mă protejeze de mânia fiului nostru care s-ar fi supărat dacă afla că noi divorțam. Principalul lucru pentru ea a fost că, în ochii fiului ei, am rămas un soț iubitor …

Detaliile mici sunt foarte importante într-o relație. Nu totul ține de avere. Banii creează un mediu favorabil fericirii, dar nu poartă fericire.

Acordă cât mai mult timp familiei tale. Iubește-i.

Sursa

error: Content is protected !!