,,Hitler e degetul mic în această ecuație” – Cum americanii au omorât indienii aborigeni

7

Indienii americani au fost aproape stârpiți de pe continentul nord –american ,,șterpeliți” de către invadatori și infractori, care în prezent, în SUA și Canada sunt considerați eroi naționali. Toată lumea știe de holocaust – genocidul evreilor, număi că despre genocidul amerindienilor – cunosc foarte puțini. Timp de 50 de ani de la descoperirea continentului american aborigenii indieni nu erau considerați oameni, pe motiv că despre ei ca și popor nu se menționa nimic în biblie, și din acest motiv erau tratați inuman.

Hitler e considerat un novice în comparație cu invadatorii Americii, dacă e să compărăm cifrele celor omorâți în urma așa numitului ,,războiul de 500 de ani” au fost omorâți 95 de milioane din cei 114 băștinași indieni americani răspândiți pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și a Canadei. Până în prezent, conducerea Statelor Unite nu a ratificat convenția ONU referitor la genocid, se presupune că la baza nesemnării ar sta acțiunile săvârșite asupra indienilor americani.

Politica americană definește genocidul ca: ucidere în masă, razboi biologic, distrigurea patrimoniului național, sterilizarea obligatorie a femeilor și privarea de libertate.

5

,,Decizia finală”

Așa zisa ,,decizie finală” referitor la problema amerindienilor a stat la baza formării modelului holocaustului european, iar informația referitor la genocidul indienilor americani este omisă în cărțile actuale din școală și insitituțiile de învățământ în Statele Unite. În Mexic populația aborigenă era mai numearoasă decât în orice oraș european din acea vreme, iar culturile agricole și tehnicile gospodărești avansate erau recunoscute la nivel internațional. Termenul de ,,decizia finală” a fost prima dată utilizat de Duncan Cambell Scott și Adolf Ahman cu soluție la probleme indinilor americani în anul 1910.

Conolizarea continentului nord-american de către europeni a distrus nu doar patrimoniul, cultura, dar și o națiune întreagă între secolele 15 și 19.

Marlon Brando în cartea sa autobiografică și-a exprimat durerea față de acest popor și chinurile la care a fost supus în câteva rânduri:

,,După ce le-au luat pământurile, au fost alungați să trăiască la periferii, iar statul a trimis misioneri care îi obligau să se convertească la altă religie. După ce am început să documentez acesată problemă mare mi-a fost mirarea să aflu că mulți oameni îi disprețuiau ca rasă umană, și din păcate, așa a fost încă de la început”

În anul 1864 colonelul armatei americane, John Shevington, făcând una cu pământul o localitate cu indieni americani din obuze îi convingea pe soldații săi să omoare și copii fără milă deoarece nu erau considerați a fi oameni ca și ei. Iar atrocitățile și abuzurile oribile la care erau supuși amerindienii ce cădeau sub gloanțele armatei americane sunt de nedesris.

E greu de crezut că o țară atât de prosperă care se recomandă a fi un exemplu în materie de democrație pentru celelate țări din lume, ar avea o istorie atât de sângeroasă asupra amerindienilor care reprezintă populația de baștină a acestei țări.