Grădinăritul va deveni o plăcere! 15 idei de paturi ridicate pentru un design deosebit!

Știai că persoanele care trăiesc într-o zonă bogată cu vegetație au un grad mai redus de a dezvolta depresii? Chiar dacă nu toată lumea are posibilitatea de a beneficia de o astfel de locuință așezată în sânul naturii, majoritatea dintre noi își poate amenaja un astfel de colțișor de rai.

Într-adevăr, grădinăritul poate deveni o adevărată terapie. În caz că dispui de o suprafață de teren limitată sau pur și simplu dorești un design neobișnuit pentru grădina ta, iată 15 idei cum ai putea organiza niște paturi ridicate pentru flori sau legume!

 1.Piatră

Paturile ridicate din piatră arată original și sunt destul de durabile. În interior sunt umplute cu rumeguș, îngrășăminte, deșeuri organice, fân și sol fertil.

2.Scările

Designul în trepte din scânduri de lemn este perfect pentru cultivarea culturilor de salate, verdeață, ridichi. Datorită dimensiunilor mici, solul din interior se încălzește mult mai repede, ceea ce înseamnă că plantele vor crește în doar câteva săptămâni.

3.Paturile rotunde

Paturile rotunde cu laturi metalice înalte sunt potrivite pentru cultivarea culturilor rădăcinoase. În plus, metalul se încălzește rapid de la soare, ceea ce înseamnă că roada pe astfel de paturi va apărea mult mai rapid.

4.Patul din lemn

Un container compact din lemn poate fi, de asemenea, o opțiune pentru un pat înalt. În acest fel poți crește o cantitate mică de culturi de salate pe veranda casei.

5.Lăzile din plastic

Un pat înalt din lăzile de plastic este o opțiune bugetară pentru cultivarea sezonieră a unei varietăți mari de culturi. Realizarea este cât se poate de simplă, iar la sfârșitul sezonului poate fi ușor demontată.

6.Cauciucuri

Ți-ar putea părea neprietenos pentru mediul înconjurător, însă anvelopele auto vechi pot fi refolosite și în grădină. Umplute cu fân, rumeguș, compost și sol fertil, acestea pot fi utilizate pentru a cultiva varză, cartofi, roșii, ceapă și alte legume.

7.Paturi cu spaliere

Lăzile compacte din lemn cu spaliere și rame sunt potrivite pentru creșterea plantelor cățărătoare care au nevoie de sprijin. În plus, datorită ramelor, acestea pot fi ușor transformate în sere.

8.PET-uri

Încă un exemplu de reutilizare a materialelor neecologice pentru cultivarea culturilor.

9.Blocuri de zgură

Un pat mare din astfel de blocuri este poate una dintre cele mai reușite și simple opțiuni de îngrădire. Acest pat este foarte cald și potrivit pentru plantarea timpurie.

10.Cultivarea integrată

Un pat înalt care este format din două containere din lemn paralele și îngrădite cu un gard din plasă este un exemplu de creare a unei mici grădini calde pe un teren limitat.

11.Paleți

Paleții din lemn sunt un material optim și foarte accesibil pentru construcția paturilor verticale și orizontale ridicate.

12.Gabioane

Gabioanele cu pietre sunt un exemplu de gard frumos pentru paturile calde. Astfel poți cultiva orice îți place, de la flori până la dovleci.

13.Bușteni și nuiele

În lipsa altor materiale, buștenii și nuielele pot fi folosite pentru a îngrădi un pat ridicat. În acest caz, principalul lucru este să asiguri o izolare termică bună. Pentru asta, utilizează carton, rumeguș și fân.

14.Un container metalic

Un pat ridicat într-un container metalic arată solid și neobișnuit. Acest design nu va permite doar să obții o recoltă bogată, dar va deveni, de asemenea, un decor special pentru căsuța ta de vară.

15.Seră din lemn

Aceasta este cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să planteze timpuriu culturile și să le protejeze de schimbările de temperatură pe timp de noapte.