Gimnastica faraonilor: 10 exerciții pe care să le faci chiar în pat, imediat după trezire!

Dacă vei efectua aceste exerciții simple imediat după trezire chiar în pat, îți poți îmbunătăți în mod semnificativ starea de bine și apoi să te simți vesel și energic toată ziua.

Se crede că un astfel de set de exerciții a fost dezvoltat de către medicul și astrologul egiptean Hermes Trismegist pentru faraoni. Adevărul este că e dificil să ne imaginăm un afaraon care face exerciții de dimineață, dar denumirea s-a păstrat iar complexul în sine rămâne a fi eficient până astăzi.

Aceasta este o opțiune ideală pentru persoanele care doresc să se simtă energice pe parcursul zilei, fără a depune prea mult efort. Gimnastica faraonilor se permite practic la orice vârstă și are un mare efect regenerator și vindecător.

Exercițiile pe care le poți face fără a te ridica din pat: 

1.Masajul degetelor

După trezire, freacă-ți imediat palmele și masează-ți degetele: masează fiecare deget în parte de la unghie spre mână. Pe fiecare deget există puncte active care stimulează diverse organe și sisteme ale corpului nostru.

2.Masarea frunții cu ajutorul palmelor

Punând palma dreaptă pe frunte, acoper-o cu stânga și masează fruntea cu mișcări deasupra sprâncenelor cu o mână spre stânga și altea spre dreapta de 20 de ori. Aceasta activează circulația sângelui, ameliorează durerile de cap.

3.Masarea urechilor

Folosind degetul mare și arătătorul, apucă lobii urechilor și masează-i de 20-30 de ori. Aceasta activează fluxul de sânge în urechea medie, ajută la prevenirea atrofiei nervului auditiv și a acufenei.

4.Masajul tâmplelor

Cu ajutorul pumnilor masează tâmplele cu mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic și invers de 20 de ori în fiecare direcție. Aceasta ajută la activarea fluxului de sânge și la ameliorarea durerilor de cap.

5.Masajul globilor oculari

Cu vârfurile degetelor masează ușor pleoapele închise cu mișcări circulare de 20 de ori în fiecare direcție. Aceasta ajută la îmbunătățirea funcției de drenare a ochilor, la curățarea ochiului (conjunctiva), la îmbunătățirea fluxului sanguin, previne cataracta și glaucomul.

6.Masajul mușchilor gambei

Pe rând, îndoaie picioarele și masează cu forță mușchii gambei cu mișcări de la degetele picioarelor până la genunchi. Ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge și previne apariția trombozei.

7.Întinderea

Întinde-te pe spate pe o suprafață dură, întinde brațele deasupra capului și cu efort întinde picioarele și brațele în direcții opuse, fixând această poziție timp de 15-30 de secunde. Repetă de 3 ori. Ajută la întinderea corpului vertebral și la prevenirea durerii în caz de osteocondroză.

8.Masajul regiunii occipitale a capului

Se face așezat pe pat cu picioarele pe podea. Masează regiunea occipitală în sensul acelor de ceasornic și invers de 20-30 de ori în fiecare direcție cu mișcări circulare. Apoi, pune palmele la tâmple și atinge cu vârful degetelor partea din spate a capului timp de 20-30 de secunde. Ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și limfatic al creierului, servește ce prevenire a arteriosclerozei cerebrale.

9.Masajul abdomenului

Bea o jumătate de pahar cu apă. Întinde-te pe spate, pune pumnul mâinii drepte pe burtă în regiunea stomacului și, apăsând pe el cu mâna stângă, masează cu mișcări circulare mai întâi contra, apoi în sensul acelor de ceasornic de 20-30 de ori în fiecare direcție. Apoi, treci la respirația abdominală în timp ce apeși pe stomac cu palmele strânse între ele. Stimulează munca intestinelor și a ficatului, servește ca prevenire a constipației.

10.Ridicarea pe vârfuri

Pentru acest exercițiu va trebui să te ridici din pat și să stai pe pe podea, ridicându-te pe degete de 10-20-30 de orie. Aceasta promovează activarea punctelor reflexogene de la tălpi.