Gata cu blugii rupți! Află cum îi repari acasă – simplu și rapid!

Multe domnişoare se plâng că blugii se rod între coapse şi se rup foarte repede. Eustiu.com îți prezintă câteva soluții eficiente să scapi de aceste momente neplăcute și să coși blugii acasă într-un mod simplu și rapid.

1

Vom avea nevoie de: ață de culoarea blugilor, ață de culoarea cusăturilor, foarfecă și dublerin (o pânză cu o suprafață adezivă).

2

Pentru început trebuie să alegem foarte exact culoarea aței:

4

Un singur fir de ață ne poate duce în eroare, contopindu-se cu culoarea de pe fundal. Vom avea nevoie de un mănunchi de fire. În poză eu am indicat intenționat o culoare nepotrivită, ca să fie clară diferența.

5

Întrucât gaura este destul de aproape de cusătură, ea trebuie desfăcută, pentru a fi comod să lucrăm.

6

Porțiunea ruptă urmează a fi lipită cu dublerin. Pregătim o bucată de material adeziv de o dimensiune mai mare decât gaura, apoi întoarcem blugii pe dos și îi așezăm pe masa de călcat în așa fel încât să ne fie comod să apăsăm cu fierul de călcat pe locul rupturii. Alipim dublerinul de gaură cu partea adezivă spre blugi și îl fixăm cu niște ace.

7

Apăsăm pânza adezivă cu fierul de călcat încălzit.

8

Scoatem acele și verificăm dacă lipirea s-a făcut bine. În caz contrar mai încălzim dublerinul cu fierul de călcat. Putem trece la faza de peticire, dar înainte de asta vom coase marginea rupturii pentru a preveni creșterea sa în dimensiuni. Setăm mașina de cusut conform parametrilor indicați în imaginile de mai jos, cusătură de tip zig-zag.

10

Însăși peticirea o vom face cu cusătură dreaptă, ca să arate mai firesc și calitativ. Pasul îl facem egal cu distanța dintre liniile stofei blugilor, ca să fie mai puțin evidentă peticirea.

12

Acum putem petici blugii, cosându-i de-a lungul acelorași linii ale stofei de bază.

15

Așadar, coasem dublerinul de-a lungul liniilor stofei de bază, ieșind puțin în afara peticelui. Apoi coasem alte linii paralele cu aceasta, la distanțe cât se poate de apropiate de cea dintre liniile stofei blugilor. Totodată cusăturile noastre nu trebuie să fie de aceeași lungime, ca imaginea să pară cât mai apropiată de original.

 

error: Content is protected !!