Găsește curajul să pleci atunci când nu ți se oferă niciun motiv să rămâi!

Paulo Coelho scria: „Dacă ai curajul să spui „adio”, viața te va răsplăti cu siguranță cu un nou „salut” ”.

Acest gând mi-a venit în cap atunci când m-am  gândit la viața mea și am simțit o goliciune imensă în interior. Mă simțeam atât de rău, atât de dureros, încât nu mai speram să văd lumina de la capătul tunelului.

Am încercat să aflu, de ce mă țin atât de strâns de iubirea care mă face nefericită. Voiam cu disperare ca omul pe care îl iubeam să se schimbe, astfel încât soarele să răsară din nou și norii să se împrăștie…

Adevărul era că îmi era frică să-l las să plece. Mă îngrozea ideea că nu voi mai întâlni niciodată pe cineva ca el. Mă tot amăgeam că ne leagă o iubire profundă și puternică. Dar nu era așa.

Era o dragoste toxică care îmi distrugea sufletul. Am înțeles că mă trage din ce în ce mai mult la adâncime, așa că singura salvare era să fug și cât mai curând posibil.

Eram conștientă că va fi nespus de dureros pentru mine să plec. Căci am investit atât de mult în această iubire. Energie, timp, forțe. Pur și simplu, nu puteam să renunț după toate astea! Până la urmă, nu sunt una dintre persoanele care renunță fără luptă. Așa mi se părea. Atunci…

Dar nu mai puteam să rămân cu el. Și am luat decizia să privesc cu îndrăzneală în fața tuturor temerilor mele, care mi-au paralizat voința. Am decis să trăiesc fără el. Și totul s-a dovedit a fi mai puțin înfricoșător decât credeam. De fapt, deloc înfricoșător. Acum sunt singură și, recunosc cu sinceritate, nu am fost niciodată atât de liniștită în sufletul meu. Am găsit pace și armonie în interior.

Dacă simți că nimic nu te ține într-o relație, pleacă. Pentru că să rămâi cu o persoană cu care nimic nu te leagă este mult mai dureros decât să pleci. Nu te chinui. Nimeni nu îți merită lacrimile.

Găsește curajul care este atât de necesar în astfel de momente ale vieții. Știu cum te simți. Înțeleg, cât de dureros este. Dar pleacă. Mergi înainte prin viață și nu privi în urmă. Ai încredere în intuiția ta. Căci ea demult te îndemna să iei această decizie, nu-i așa?

Găsește curajul să începi o viață nouă. Să găsești noi obiective. Să ai vise noi. Să faci ceea ce îți aduce bucurie și fericire. Nu-ți fie teamă – mergi înainte cu îndrăzneală!

Ieși din această relație plină de venin, ca să te regăsești pe tine. Și crede-mă, până la urmă – merită. Atunci când vei scăpa de tot ce este toxic în viața ta, îți vei recupera integritatea.

Nu-ți fie frică. Nu privi înapoi. Fericirea este înainte!