Garderoba de iarnă: 7 Semne că ești îmbrăcat nepotrivit pentru vremea rece!

Vine iarna, iar odată cu ea și nevoia de a ne încălzi. S-ar părea că nu este nimic complicat în asta – cu toții învățăm să ne îmbrăcăm încă de la grădiniță. Cu toate acestea, există câteva mici nuanțe aici. Deși, majoritatea dintre noi întâlnim rareori temperaturi extreme și nu petrecem prea mult timp în aer liber când e frig, există riscul de a îngheța sau, invers, de a transpira la temperaturi sub zero.

1.Ignori lenjeria termică 

Lenjeria termică a încetat de mult să fie o îmbrăcăminte doar pentru sportivi, fiind utilă tuturor celor care adoră plimbările în aer liber pe timp rece. Îmbrăcămintea specială poate fi mult mai eficientă decât crezi: aceasta nu numai că absoarbe umezeala și transpirația, dar o ajută se să evapore fără a o reține la suprafața corpului.

2.Mergi cu gleznele goale

Bineînțeles, fiecare om simte frigul în mod diferit și are o sensibilitate diferită. Pentru mulți, gleznele goale pot fi ceva destul de obișnuit. Însă merită să ții minte că, cu cât mai multe părți ale corpului sunt goale, cu atât mai ușor vei pierde căldura – deci, poate are sens să încalți o pereche de șosete calde și mai înalte.

3.Nu îți schimbi încălțămintea în încăpere

Încălțămintea de schimb se asociază cu responsabilitățile școlare. Cu toate că mulți sunt bucuroși să scape de ea, acest lucru poate avea sens: oricât de răcoare nu ar fi la birou, în mod clar nu este necesar să porți încălțăminte de iarnă în interior. În plus, ieșirea la aerul rece după o zi lungă de lucru cu picioarele aburite poate fi destul de neplăcută.

4.Ignori gluga

O haină bună cu glugă îți va oferi o protecție suplimentară de frig, vânt, ploaie sau zăpadă. Un alt sfat ar fi să alegi o glugă cu blană pe margine (nu neapărat naturală). Datorită ei, va fi mai puțin probabil ca vântul să-ți sufle în față.

5.Te îmbraci prea gros

Regula de a te îmbrăca în straturi are o nuanță importantă – hainele (cu excepția lenjeriei termice) ar trebui să fie lejere. Aerul cald dintre straturi acționează ca o izolație suplimentară, împiedicând pierderea căldurii. Aceasta se aplică și în cazul picioarelor: dacă ai mai multe perechi de șosete și piciorul nu se poate mișca liber, cel mai probabil că vei îngheța.

6.Neglijezi accesoriile

Accesoriile precum o căciulă caldă, fularul și mănușile protejează de frig nu atât de bine ca o scurtă bună, dar ajută să te simți mai confortabil. Tendințele de astăzi oferă o gamă largă de căciuli, pălării, eșarfe și multe alte accesorii pe care le poți asorta cu stil.

7.Nu acorzi atenție tipurilor de materiale

Atrage atenție la materialele din care sunt confecționate hainele. Bumbacul poate deveni rece dacă este îmbrăcat ca primul strat, absorbind umezeala, iar materialele sintetice sunt destul de potrivite. Articolele din lână sau flaușate pot servi ca un bun strat de încălzire. În alegerea unei haine de iarnă, acordă atenție materialelor speciale care pot să te protejeze de vânt și să păstreze căldura.