Fotografii impresionante de la cel mai nebunatic festival de pe planetă – Burning Man 2018! O atmosferă incredibilă!

Imaginează-ți: pentru opt zile, participanții la această petrecere grandioasă se eliberează de rutina cotidiană, pentru a evada într-o altă realitate. Timp de un an întreg ei se pregătesc să devină cei, la care doar au visat – personaje incredibile, niște ciudați extraordinari, care iau parte la un festival exclusiv – Burning Man.

Am adunat cele mai bune fotografii de la evenimentul recent încheiat și îți propunem să te scufunzi într-o atmosferă de libertate și drive. Cine știe, poate aceste imagini te vor insipra să îți dorești să vezi vreodată totul pe viu.

Totul a început în anul 1986, când câțiva prieteni au dat foc unei figuri din lemn asemănătoare cu silueta omului. Acest act spontan a devenit o tradiție și de la an la an a adunat tot mai mulți participanți și vizitatori. Festivalul s-a transformat în una din cele mai importante atracții turistice din Nevada, un loc unde poți fi foarte aproape de artă și libertatea spiritului.

Festivalul se desfășoară la Black Rock City, un oraș construit temporar special pentru asta. Evenimentul începe în ultima zi de luni a lui august și se încheie în prima zi de luni a lui septembrie. Principiile de bază ale festivalului sunt ajutorul reciproc, prietenia cu mediul înconjurător și renunțarea la bani, dar cel mai important este că aici domnește o atmosferă creativă incredibilă.

În acest an, tema festivalului a fost ,,I, Robot” – referindu-se la operele scriitorului de ficțiune Isaac Asimov. Una din cele mai impresionante instalații a fost lucrarea designerilor din Danemarca – o sferă gonflabilă de 25 de metri numită ORB. ,,Este o oglindă pentru cei care iubesc Pământul, care reflectă lumina zilei, evoluția vieții și alte opere de artă. Sub ea este o nouă planetă. Este un punct de reper pentru călători și o minge disco imensă”, povestește despre creația sa Bjarke Ingels.

Artiștii și oamenii de creație de pe întreaga planetă au creat exponate pe tema propusă și le-au adus la festival.

Condițiile meteo în deșert nu sunt deloc ușoare: arșiță, vânt și fire de nisip alb, care pătrund peste tot. De aceea, cel mai important este ca oaspeții să se protejeze, purtând ochelari, măști, eșarfe. Costumele sunt încă o modalitate fascinantă de autoexprimare la festivalul Burning Man.

Atunci când festivalul se apropie de sfârșit, participanții fac schimb de lucruri și cadouri, iar tot de ce nu mai au nevoie se arde chiar acolo în deșert, împreună cu unele instalații și cu figura din lemn, care și a dăruit numele festivalului.