Fotografii GLACIALE! Vezi cum arată cel mai friguros oraș al planetei.

Te întrebi dacă aici oamenii trăiesc?

Ești friguros și îmbraci toate hainele din casă când afară e puțin ger? Ce ai zice de o călătorie imaginară în cel mai friguros oraș de pe planetă. Localitatea Oymyakon din nord- estul Federației Ruse, Yakutia este cunoscut drept cel mai friguros loc de pe Pământ. Vezi fotografiile ce urmează!

Oymyakon este cunoscut sub numele de ”Polul Frigului”, iar temperatura medie pe timp de iarnă este minus 50 de grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în anul 1924 , – minus 71 de grade Celsius. În mod ironic, numele localității se traduce prin ”apa care nu îngheață” – în numele unui izvor termal, situat în apropiere. Locuitorii aduc la izvor cerbii și animalele domestice pentru a se încălzi și adăpa.

Cel mai apropiat oraș este Yaktusk- capitala regiunii, iar pentru a ajunge la el locuitorii trebuie să meargă două zile. Unicul mijloc de transport este automobilul. Avionul în asemenea condiții meteorologice nu poate zbura. Majoritatea șoferilor preferă să nu oprească motorul mașinii, pentru că, mai apoi, nu o mai pot porni.

În linii mari, polulația locală s-a adaptat la condițiile meteorologice imprevizibile. Carnea este un aliment obligatoriu în meniul lor, mai ales, carnea de vită, căprioară și iepure. Și mult pește, inclusiv cel crud.

Cel mai dificil este pentru cei cu defecte ale vederii. Ei evită să poarte ochelarii de vedere pe stradă, deoarece mânerele pot îngheța pe față. Camera fotografică nu rezistă frigului, chiar și cele mai performante obiective pot îngheța. Înmormântarea oamenilor este și ea extrem de anevoiasă. Pentru a săpa un mormânt, solul este încălzit cu ajutorul focului, iar acest lucru durează până la trei zile.

Există un mit precum oamenii din această regiune se încălzesc cu vodcă sau ”ceai rusesc”. Oamenii se mișcă lent de-a lungul străzilor, de la un magazin la altul, acoperind fața cu eșarfe pentru a evita degerăturile.

Înghețurile veșnice nu permit săparea șanțurilor și construirea fundamentelor pentru case, prin urmare, ele sunt ridicate pe un singur pilon lung.

Temperaturile ridicate sunt o raritate, iar perioada caldă este foarte scurtă- doar trei luni de vară, când temperaturile ajung până la 30 de grade Celsius.

În ultimii ani, turismul extremist a căpătat amploare și agențiile oferă turiștilor posibilitatea să trăiască în cel mai friguros oraș de pe Pământ.

Tu ai trăi o asemenea experiență?