(foto)10 Locuri uimitoare de pe planeta noastră! Te vor fascina prin splendoarea lor naturală!

Iată 10 locuri minunate create de natură, care seamănă cu niște colțuri rupte din rai. Trebuie să vizitezi neapărat cel puțin o destinație din această listă:

Stâncile colorate din China

Cei, care cunosc lucrările lui Pablo Picasso vor încerca să compare aceste stânci cu tablourile renumitului pictor. Acest loc nu și-a pierdut din culoare odată cu trecerea timpului și arată mult mai fascinant, decât orașele gri aflate prin apropiere.

Cascadele orizontale din Australia

Auzind cuvântul ,,cascadă” ne imaginăm un flux de apă, care curge de sus în jos. Însă, o cascadă orizontală este greu de imaginat. Acest fenomen are loc datorită apei, care curge cu presiune mare prin defileul montan.

Vulcanul Erebus

Acest vulcan nu arată ca unul obișnuit. El reprezintă un munte de gheață, căci se află în cea mai rece parte a lumii – Antarctida. Mulți nu știu că printre veșnicii ghețari poți vedea un vulcan, din care ies aburi albi și chiar lavă.

Cea mai mare peșteră din lume – Hang Son Doong

Această peșteră uimitoare se află în junglele Vietnamului. Are o înălțime de 240 m și o lățime de 100 m. Frumusețea acestui loc nu poate fi descris prin cuvinte.

Muntele Roraima cu vârful plat situat în America de Sud

Acest munte este neobișnuit datorită vârfului său. Priveliștea de aici îți creează un sentiment de încântare.

Lacurile Plitvice din Croația

Apele uimitor de cristaline în contrast cu verdeața copacilor bătrâni îți tulbură imaginația. Rezervoarele de apă sunt nemaipomenite atât vara, cât și iarna.

Peștera Ludi Yan din China

Până în prezent, Asia reușește să atragă foarte mulți călători datorită frumuseții și bogăției sale. Cei care au vizitat această peșteră vor mărturisi ce atmosferă domină în interior și câtă energie oferă acest loc.

Văile de Flori în India

Pământul de aici este presărat cu flori nenumărate și multicolore, care sunt introduse în Cartea Roșie. Parcul Național din India este considerat unul din cele mai frumoase locuri din lume.

Retba -,,Lacul Roz” din Senegal

Nu este photoshop și nici vreun efect optic – este un lac adevărat de culoare roz. De ce are această culoare? Apa de aici este de câteva ori mai sărată decât în Marea Moartă. Niciun organism nu poate supraviețui în aceste ape, cu excepția unei bacterii de culoare roz, care și conferă lacului această culoare.

Salar de Uyuni în Bolivia

Ce poate fi neobișnuit într-o grămadă de sare? Da, în principiu nimic, dacă în sezonul de ploi acest teritoriu nu s-ar umple cu apă și ar deveni asemenea unei oglinzi a planetei. Te poți plimba pe suprafața apei ca pe un bulevard, iar în apă se reflectă totul: cerul, norii, păsările.