(FOTO)10 fiinţe ca din poveste care într-adevăr există pe pământ.

În lumea subacvatică trăiesc foarte multe fiinţe unicale de felul lor. Asta în condiţiile în care lume de la fundul oceanelor nu a fost explorată de om definitiv. Multe dintre fiinţele subacvatice nu par a fi altceva decât imaginaţia unor pictori decât, dar de fapt sunt creaturi adevărate.

1. Oaie de mare (Costasiella)

Această fiinţă seamănă cu un berbecuţ din desene animate. Această moluscă e unicală în felul său având propriteatea de se supune procesului de fotosinteză. Costasiella trăieşte în apele din apropierea insulei japoneze Okinawa din arhipelagul Ryukyu. Specii înrudite cu Costsiella trăiesc în apele insulelor Filipine. Costasiella e foarte mică având nu mai mult de 2 centimetri. Trăieşte la o adâncime de 10 metri hrănindu-se cu plancton.

2. Iepuraş de mare (Acanthodoris pilosa)

E vorba de o specie de melci de mare care trăieşte în apele Mării Mediterane şi ale Oceanului Atlantic. Iepuraşi de mare mai sunt în Marea Nordului, în strâmtoarea La Manche, precum şi în partea vestică a Mării Baltice. Ei preferă să trăiască pe stânci pietroase, în cochiliile unor moluşte sau printre alge marine. Se alimentează cu microorganisme de mare precum Flustrellidra și Alcyondium. Acanthodoris are lungimea corpului de aproximativ 5 centimetri, iar culoarea lui variază de la alb la maro închis. Pe cap are două tentacule ce seamănă cu două urechiuşe de iepuraş, de unde i se trage şi numele.

3. Dragonul albastru (Glaucus atlanticus)

Dragonul albastru e o moluscă întâlnită pe ţărmurile SUA şi Australiei. Lungimea corpului e de 3-4 centimetri, iar în unele cazuri ajunge chiar şi la 8 centimetri. Are un sac, situat în stomac, care se umple cu gaz și îl ajută să plutească. Dragonul albastru se hrănește cu celule urzicătoare.

4. Phyllodesmium Poindimiei

E o moluscă de mare care trăieşte în apele din Filipine, Hawai, Indonezia sau Australia. Lungimea corpului e de jumătate de centimetru şi se hrăneşte cu corali.

5. Cadlinella Ornatissima

E o moluscă din familia Chromodorididae care e întâlnită în special în zona Indo-Pacifică şi în apele Australiei.

6. Elysia crispate

E o moluscă ce trăieşte în Oceanul Atlantic şi Marea Caraibelor. Lungimea corpului ajunge până la 5 centimetri. Poate fi de culoare verde, albastră sau roşie.

7. Flabellina iodinea

E o specie de moluşte numită în popor şi „şalul spaniol”. Trăieşte pe ţărmul Oceanului Pacific din America de Nord. „Şalul spaniol” are trei culori: mov, portocalie şi roşie. Acest colorit al corpului îi sperie pe atacatori.

8. Hypselodoris apolegma

E o moluscă ce trăieşte în vestul Oceanului Pacific. Savanţii afirmă că ar avea legături de rudenie cu alte moluşte precum Hypselodoris apolegma sau Hypselodoris bullockii.

9. Frunza de mare (Elysia chlorotica)

E încă o moluscă ce poate produce fotosinteză. Trăieşte în Oceanul Atlantic, în apropierea ţărmurlor SUA şi Canadei. Frunza de mare are o lungime a corpului de cel mult 0,6 centimetri şi se hrăneşte cu alge marine.

10. Janolus fuscus

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Janolus fuscus e o moluscă întâlnită în apele Californiei centrale, nordului Japoniei şi din Alaska. Corpul moluştii e semitransparent, iar de atacatori fuge rostogolindu-se.

sursa

 

 

error: Content is protected !!