A fost eutanasiat ultimul mascul de rinocer alb nordic din lume! Avea 45 de ani. Iată ce vor face cercetătorii!

A murit ultimul mascul din specia cea mai mare de animale terestre, după elefant – rincocerul alb de nord, pe nume Sudan.

El avea 45 de ani ( o vârstă foarte înaintată pentru rinoceri) și suferea de o boală grea. De aceea, angajații rezervației Ol Pejeta Conservancy din Kenya au fost nevoiți să-l eutanasieze, punând capăt suferințelor acestuia.

În prezent, pe Terra au rămas doar două femele de această subspecie: Najin și Fatu, care sunt fiica și, respectiv, nepoata lui Sudan.

Conducerea rezervației a purces deja la strângerea mijloacelor financiare pentru a face tot posibilul de a mări numărul de rinoceri albi de nord cu ajutorul fecundării in vitro. Astfel materialul genetic prelevat de la masculii din această specie urmează să fie implantat în femelele de rinocer alb de sud.

Se spune că pricipala cauză a dispariției rinocerului alb de nord este braconajul. În Asia, coarnele acestui rinocer se consideră a fi cu proprietăți medicinale.

Sudan a devenit cunoscut după ce în internet au apărut fotografii în care acesta era protejat de către militari în rezervația în care se afla. Tot din motive de siguranță, coarnele i-au fost înlăturate, pentru ca să nu atragă braconierii.

Potrivit unor informații, în anul 1960, în lume erau circa 20 de mii de rinoceri albi de nord.

Sursa