Ai peste 40 de ani? Include imediat în meniul tău vinul roșu și vezi ce se va întâmpla!

Citește sfaturile oamenilor de știință despre beneficiile vinului roșu asupra sănătății tale!

Cercetătorii de la Universitatea Politehnică din statul Virginia au descoperit că resveratrolul – componentul din coaja strugurilor roșii, -previn îmbătrânirea neuronilor creierului.

Deja de 20 de ani este cunoscut efectul benefic al acestui component. Experimentele asupra șoarecilor au demonstrat că resveratrolul distruge celulele cancerogene, are efect antiiinflamator și protejează celulele cardiace.

Acum s-a demonstrat că acesta are beneficii și asupra creierului. 

În deosebi, resveratrolul protejează de urmările negative a îmbătrânirii sinapsei – regiunea de comunicare dintre neuroni.

Oamenii de știință au analizat șoarecii cu vîrsta de 2 ani (pentru rozătoare este o vîrstă înaintată), cărora timp de un an li s-a administrat regulat resveratrol. O deosebită atenție s-a acordat sinapselor, care au funcția de transmitere a impulsului nervos.

Aceste sinapse sunt foarte importante pentru că sunt responsabile de transmiterea comenzilor de mișcare. După cum s-a dovedit, preparatul a avut același efect asupra șoarecilor ca și de la o dietă optimală sau de la exerciții fizice.

Totodată, unul din autorii experimentului Gregorio Valdes accentuează că consumul de vin roșu nu va aduce aceleași beneficii ca și modul sănătos de viață omului, așa că nu trebuie să facem abuz de alcool:

<<Vinul conține o doză foarte mică de resveratrol, deci nu veți putea consuma o cantitate suficientă de vin pentru a obține același efect pe care l-am depistat la șoareci. Pasul următor este de a descoperi mecanismul care va permite protejarea sinapselor.

Dacă îl vom găsi, asta ne va permite să modificăm aceste preparat sau să căutăm alte molecule, care sunt mult mai efective în protejarea sinapselor>>.

Dr. Valdes și echipa lui la fel au examinat și medicamentul împotriva diabetului – Metformin și au depistat că aceasta încetinește îmbătrânirea mușchilor. Însă acesta nu este la fel de efectiv în încetinirea îmbătrânirii sinapselor creierului precum sunt exercițiile fizice și alimentația sănătoasă.

Așa că vinul roșul este benefic pentru sănătate, când se consumă cu măsură.

sursa