În Finlanda se introduce somnul de zi la locul de muncă. Noi nu glumim!

La Helsinki exită un nou trend – somnul de zi în timpul orelor de muncă, plătite de către angajator. Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia că somnul din mijlocul zilei de muncă are un efect pozitiv nu doar asupra productivității angajaților, dar și asupra bunăstării financiare a companiei în care salariaților li se permite să tragă un pui de somn.

După cum se spune într-un articol de pe yle.fi, în unele firme au fost angajați specialiști care petrec ora corporativă de culcare – îi învață pe salariați cum să se relaxeze și să mediteze.

„Este greu să-ți determini corpul și mintea să se relaxeze, însă cu ajutorul antrenorului este mult mai simplu, chiar în mijlocul zilei. Instructorul te trimite într-o mini-vacanță timp de o oră” a declarat organizatoarea acestor ore de relaxare, Tiina Vainio, de la Sofia Future Farm.

Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia că oamenii au nevoie de un somn de 30-60 de minute la amiază, după ce angajații au fost chestionați. Sondajul a scos la iveală că angajații obosesc foarte mult la locul de muncă, au un disconfort fizic și visează cât mai repede să-și părăsească scaunul la sfârșitul zilei.

Presa federală din Finlanda a reușit deja să facă publice aceste noi practici de succes. Jurnaliștii nu exclud faptul că obiceiul de a dormi la serviciu se va răspândi și în alte regiuni ale țării.

Acum însă a devenit destul de evident că cei care asociau somnul cu lenea nu au avut dreptate. Somnul are o influență directă asupra productivității angajaților și asupra prosperității companiei.