Fii mai precaut! Cercetătorii au demonstrat că pisicile îi pot manipula pe oameni

Pisicile au o relație mult mai strânsă cu oamenii, decât oricare alte animale domestice. Ele știu nu doar să-și bucure stăpânii, dar și să-i manipuleze.

Un grup de behavioriști din cadrul Universității de la Viena a analizat comportamentul a 41 de pisici și a stăpânilor acestora, inclusiv cu ajutorul testelor, și a stabilit cât de jucăușe sunt animalele și cât de comunicabili sunt oamenii.

Astfel, cercetătorii au demonstrat că pisicile și oamenii se influențează reciproc destul de puternic. Cea mai bună interacțiune s-a observat în relația dintre femeile extroverte și animalele tinere și active. Pentru comunicare ele au nevoie doar de niște aluzii de genul ridicării cozii, pe care stăpâna o înțelege ca o dorință de contact prietenesc. Totodată pisicile știu foarte bine să se folosească de iubirea stăpânilor pentru a primi mai mult de mâncare.

Pisicile și oamenii au sentimente puternice unele față de alții. „Omul și pisica își cunosc reciproc foarte bine înclinațiile și preferințele. Relația lor este bazată pe atracție, simplitate, interacțiune, jocuri, iubire și sprijin social”- a precizat unul dintre autorii studiului, Dorothy Gracie.

Acest tip de relație este caracteristic pentru oameni și în natură practic nu se întâlnește. Specialiștii consideră că pisicile se comportă ca niște copii mici, care încă nu au învățat să vorbească. De asemenea, ei au mai precizat că rezultatele acestor cercetări îi vor face pe oameni să se uite cu alți ochi la animalele lor de companie.

Așa că dacă îți dorești o relație de suflet cu cineva dintre frații noștri mai mici, cea mai bună alegere pentru ambii va fi o pisică, chiar dacă riști să fii manipulat.

Sursa