Femeile puternice preferă să nu se machieze! Iată 4 motive să faci și tu o astfel de alegere!

Multe femei consideră că este pur și simplu inacceptabil să ieși din casă fără machiaj. Aplicarea machiajului a intrat deja ferm în viețile noastre, devenind o procedură obișnuită de zi cu zi. Dar este oare atât de necesar? Unele femei încep să renunțe la machiaj, iar numărul celor care preferă aspectul natural crește din ce în ce mai mult. Să analizăm motivele acestei alegeri!

1.Lipsa fricii față de propriul aspect natural

Studiile științifice arată că femeile care refuză să aplice machiaj în fiecare zi se simt mai încrezătoare și mai fericite. Ele devin mai deschise în comunicare, pentru că nu au nimic de ascuns – nici în privința aparenței, nici a gândurilor lor. Femeile care recurg la machiaj, cel mai probabil încearcă să ascundă unele defecte ale tenului, ceea ce înseamnă că se simt nesigure.

Prin urmare, trebuie să te accepți așa cum ești, realizând prezența imperfecțiunilor, ca și la orice altă persoană. De asemenea, renunțând la machiaj poți să economisești timp și resurse financiare.

2.Acceptarea neajunsurilor ca parte din tine

Uitându-te în oglindă, cu siguranță vei găsi ceva ce nu-ți place – coșuri, riduri, pistrui. Femeile puternice tind să observe avantajele aspectului lor și, prin urmare, nu recurg la produse cosmetice. De aceea este bine să îți accepți înfățișarea și tot ceea cu ce te-a înzestrat natura. În cele din urmă, cel mai mult contează că ești sănătoasă.

3.Experiment

Multe femei încearcă să înceapă să trăiască fără machiaj și treptat ajung la concluzia că aceasta este o decizie minunată. Pentru a începe, trebuie doar să stai în fața oglinzii, să te uiți la tine și să te concentrezi asupra acelor trăsături care te fac frumoasă. Nu încerca să cauți defectele.

La început, fără machiaj, te poți simți incomod, ca și cum ai fi goală. Dar, treptat, te vei obișnui și te vei bucura de schimbările pozitive apărute în viața ta. Pentru ca procesul de adaptare să fie mai rapid, te sfătuim să nu refuzi radical la toate produsele cosmetice. Exclude treptat aplicarea rimelului, apoi a rujului și tot așa mai departe. Treci treptat de la roșu aprins la tonuri mai neutre.

4.Aspectul natural înseamnă confort

Odată cu această schimbare te vei simți mai relaxată. Dacă partenerul tău te-a plăcut fără machiaj, atunci te va accepta pentru cine ești, nu pentru felul în care arăți. Renunțând la machiaj, îți demonstrezi mai întâi de toate naturalețea. Și le permiți oamenilor să decidă cum să te trateze.

Te-ai gândit vreodată să renunți la produsele cosmetice?