Femeia care se respectă cu adevărat va face aceste 10 lucruri cel puțin o dată pe an!

În fiecare zi ne grăbim undeva, alergăm de la un obiectiv la altul, de acasă la serviciu și înapoi. Și în toată această agitație uităm de cea mai importantă persoană din viața noastră – de noi înșine. Dar femeile care se respectă prin asta se deosebesc de toate celelalte – prin faptul că nu uită de propria lor persoană.

Iată 10 lucruri pe care ele și le permit cel puțin o dată pe an. Le poți urma și tu exemplul:

1.Cumpără o pereche de pantofi

O pereche de pantofi buni. Atât de buni încât chiar și după o plimbare de 8 ore prin oraș să te simți grozav în ei. Să se potrivească oricărei ținute, să fie confecționați din piele, să fie eleganți și durabili. Te vor costa mai puțin decât câteva perechi de încălțăminte de calitate mai proastă, dar această investiție se va dovedi a fi una dintre cele mai avantajoase.

2.Pornește într-o călătorie

Planifică o călătorie, în care însuși calea ar fi nu mai puțin importantă decât destinația. Aceasta poate fi o călătorie lungă cu mașina, trenul, avionul, prin toată țara – oriunde. Distrează-te la maxim, fă o nebunie. Colecționează momente și clipe de neuitat.

3.Fă o schimbare ce ține de interior

Chiar dacă vei alege doar să schimbi locul televizorului sau patului, schimbarea din camera în care petreci cel mai mult timp îți va schimba percepția. În mod clar, apartamentul tău păstrează energia care depinde de umplerea spațiului, de poziția lucrurilor și scopul lor.

4.Scapă de vechituri

Dulap, masa de lucru, lista contactelor din telefon – scapă de tot ce este inutil, de oameni și lucruri care aduc negativism sau care nu joacă niciun rol în viața ta. Donează hainele pe care nu le mai porți, cărțile pe care nu le mai citești și obiectele de care nu ai avut nevoie în ultimul an.

5.Întocmește o listă de valori 

Și de modalități, cu ajutorul cărora le poți acorda mai multă atenție. Dacă sentimentele celui mai bun prieten sunt mai importante decât propriile probleme minore, adaugă-le în lista priorităților. Dacă este mai important să trăiești în armonie și pace cu colega de cameră decât să îi reproșezi farfuria murdară lăsată pe masă, pune acest lucru în lista priorităților. Decide ce este mai valoros și cum vei rezolva problemele pentru a nu strica totul.

6.Ieși la o cină în oraș

Mâncatul în singurătate este foarte liniștitor dacă poți depăși stereotipurile. Ia cina singură într-un restaurant cel puțin o dată, dacă nu ai făcut-o până acum și vei înțelege ce înseamnă asta.

7.Aruncă o privire la raftul cu cărți

Pune punctul în povestea cu cărțile cumpărate și uitate acolo. Dacă sunt plictisitoare și neinteresante, dăruiește-le altcuiva. Este o idee grozavă să-ți creezi propria bibliotecă acasă, dar este mult mai frumos să oferi o carte celui căruia îi va fi mai utilă decât ție.

8.Fă o listă de motive pentru mândrie

Acestea sunt lucrurile pe care ai crezut că nu le poți realiza sau nu le vei avea niciodată. Recunoștința față de tine pentru ceea ce ai reușit să obții îți va aduce numai beneficii. Uimește-te de realizările tale. Găsește motivele pentru care poți fi încrezătoare și continuă în același tempou.

9.Fă ceva uimitor

Și deosebit de plăcut pentru cineva care nu se așteaptă la asta: trimite flori unei prietene, transferă cuiva niște bani în cont, plătește o cină delicioasă pentru cineva iubit. Fă ceva generos, ce nu faci tot timpul. Astfel, oamenii din jurul tău vor simți cât de multă contează pentru tine.

10.Scrie o scrisoare

Trimite o carte poștală sau sună pe cineva cu care ai pierdut contactul. Întreabă cum o mai duce, povestește despre ultimele tale realizări, discutați despre cum ați putea să comunicați mai des în viitor.