Fără tuse și răceală! 5 Plante medicinale care pot fi crescute în casă!

Îți este cunoscută senzația din timpul răcelii, când respirația devine dificilă și superficială? Asigurarea unei respirații profunde este unul dintre pașii esențiali în tratamentul răcelii, contribuind la eliminarea toxinelor și la îmbunătățirea sănătății pulmonare.

În cazul dificultăților respiratorii, doar 10% din sânge este saturat cu oxigen. Pentru a restabili respirația și a înlătura senzația nasului înfundat există multe plante medicinale, care de asemenea sunt capabile să curățe organismul și să trateze răceala.

Iată 5 plante care au proprietăți vindecătoare în cazul răcelii și pot fi crescute în casă!

1.Oregano

Oregano este o plantă perenă, cunoscută ca remediu naturist mai ales datorită calităților sale antioxidante. Aceasta aromatizează aerul și distruge bacteriile. Oregano poate fi crescută atât în interior cât și în grădină, iar dacă alegi să o cultivi în ghiveci, folosește solul drenat și păstrează planta la soare.

Ajută foarte bine la curățarea căilor respiratorii și a căilor nazale. Conține antioxidanți care sporesc imunitatea și protejează împotriva răcelilor și a altor boli.

2.Eucaliptul

Eucaliptul conține cineol – un compus cu proprietăți de vindecare puternice. Poate fi folosit ca expectorant pentru ameliorarea tusei și pentru a curăța căile nazale. La fel ca și oregano, eucaliptul conține antioxidanți care întăresc sistemul imunitar.

Pentru a ușura manifestările sinuzitei, fierbe frunzele de eucalipt și inspiră vaporii. Păstrează ghiveciul lângă fereastra din partea de sud, unde eucaliptul va primi multă lumină. Și când acesta va depăși vasul, transferă-l în aer liber.

3.Menta

Menta conține mentol, care funcționează ca un decongestionant natural. De asemenea, asigură un efect antihistaminic, contribuind la respirația liberă. Le fel ca oregano, menta crește bine în interior, așa că o poți planta într-un ghiveci. Preferă solul bine udat și soarele moderat.

Frunzele de mentă pot fi adăugate în ceai sau în calitate de condiment, în timp ce uleiul poate fi amestecat cu cel de eucalipt și utilizat pentru fricțiune.

4.Plămânărica sau Mierea-ursului

Această plantă este utilizată deja de mult timp pentru înlăturarea congestiei nazale și în tratamentul bolilor pulmonare și respiratorii, ușurează expectorația, calmează tusea și răgușeala. De fapt, aceasta a început să fie utilizată ca plantă medicinală la începutul anilor 1600.

Floarea în sine este foarte frumoasă și rezistentă. Preferă umbra și se potrivește perfect pentru a fi cultivată sub copaci. În casă, pune ghiveciul pe fereastra din partea de nord.

5.Floare de soc

Atât floarea cât și fructele de soc au capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui și, de asemenea, extind capilarele mici în plămâni. Acestea pot fi folosite pentru ceai. Ca și eucaliptul, floarea de soc crește într-un tufiș destul de mare, care la început poate fi cultivat în casă, apoi transferat în grădină.