Fă-te bogat cu 7 sfaturi înţelepte ale celor mai avuţi oameni ai planetei!

Dacă vrei să devii bogat, trebuie să știi să-ți cultivezi obiceiuri corecte. E vorba de tot ce obișnuiești să faci zilnic. Întreprinzători, investitori, milionari explică în cartea „Wealth Can’t Wait” (”Bogăția nu așteaptă”), cum să-ți faci avere.

Mai jos îți prezentăm cele mai importante 7 sfaturi expuse de cei care știu cu adevărat cum se fac bani.

1. Amintește-ți mereu de planul pe care-l ai

E important să-ți imaginezi ”design”-ul vieții către care tinzi, rezultatul pe care vrei să-l atingi. Dar așa cum viața e plină de schimbări, e la fel de important să revii mereu la planul stabilit pentru că va necesita schimbări.

2. Fii expert în realizarea planului tău

Chiar și cei mai buni experți din lume greșesc uneori în prognozele evenimentelor ce au loc în domeniul lor de activitate.

Ia o decizie raportând-o la realitățile din prezent, și lasă prognozele pe planul doi. Investește în lucruri ce-ți aduc venituri, chiar dacă acestea din urmă vor fi sub așteptări. E bine să ai și un plan de alternativă dacă se întâmplă ca lucrurile să ia o turnură neașteptată.

3. Continuă-ți calea ta

Bazează-te pe tot ce cunoști deja. Apucă-te de ceea ce cunoști mai bine să faci și perseverează anume în acest domeniu. Altfel – vei avea nevoie de mai mulți consilieri în diferite probleme ce țin de domenii pe care nu le cunoști.

4. Învață permanent ceva nou

Să repeţi ceea ce ți-a reușit deja, e o strategie corectă. Dar trebuie să înveți permanent și lucruri noi în domeniul ales. Mereu apar informații și trebuie să faci uz de ele pentru a progresa. Pe internet găsești oricând informația necesară pentru a acumula noi cunoștințe, iar acestea sunt cele care-ți deschid calea spre succes. Tocmai de aceea, oamenii întreprinzători învață permanent.

5. Atinge-ți obiectivul pe etape

Pare imposibil să reușești să obții o diplomă de studii, să faci bussines sau alte lucruri simultan. Așa că experții recomandă să-ți programezi realizarea anumitor obiective pe etape. Ia în considerare că acumularea averii nu e un eveniment, ci un proces.

Plus la asta, fiecare etapă trebuie să aibă scopul său. Ulterior, trebuie să revii la pașii fiecărei etape pentru a evalua progresul.

6. Fă așa ca banii să lucreze pentru tine

Când începi să câștigi bani te simți uimitor de bine. Dar dacă vei cheltui mai mult decât câștigi nu vei deveni niciodată bogat. Milionarii recomandă să cheltuiești mai puțin, iar restul banilor să-i investești. La un moment dat, aceste investiții îți vor aduce mari venituri.

7. Ignoră cele mai mici detalii

Nu vei reuși să faci lucruri mari dacă îți vei concentra atenția asupra celor mărunte. Închide ochii și imaginează-ți tot de cei ai nevoie pentru a-ți atinge țelul: convorbiri telefonice, întâlniri cu oamenii etc. După asta trebuie să te dezici de gândurile care ți-au părut mai puțin importante pentru atingerea scopului. În asemenea fel, îți vei păstra și forța, și timpul.

sursa