Fă curățenie în doi timpi și trei mișcări: 10 trucuri, care te vor ajuta să faci totul fără mare efort

Curățenia ne fură prea mult timp prețios. Uneori, noi pur și simplu ignorăm unele lucruri, doar din cauza că nu avem nici puteri nici dorință de a dedica o zi liberă muncii casnice. Aceste trucuri simple te vor ajuta să faci curățenie, fără prea mult efort.

1. Lavoarul – freacă suprafața lavoarului cu un burete și cu puțin bicarbonat de sodiu. Apoi toarnă pe burete un pic de piroxid de hidrogen și șterge lavoarul din nou. Peste 20 de minute clătește cu apă.

2. Pernele îngălbenite – pune pernele în mașina de spălat. Toarnă înălbitor și detergent lichid. Alege un regim cu temperatură înaltă și clătire suplimentară.

3. Arzătorul de la plita electrică – spală cu un burete suprafața acestuia, folosind niște detergent pentru vase. Fă o pastă din apă și bicarbonat de sodiu și aplic-o pe arzător. Peste 20 de minute șterge suprafața.

4. Plita electrica cu suprafața de sticlă – presară pe ea niște bicarbonat de sodiu. Ia un prosop, înmoaie-l în apă și pune câteva picături de detergent de vase. Pune prosopul peste suprafața presărată cu bicarbonat. Lasă timp de 20-25 de minute, apoi șterge suprafața plitei cu acest prosop. Ulterior, șterge și cu un prosop de hârtie.

5. Mătura – aspiră suprafața măturii, apoi pune-o într-o căldare cu apă și detergent. Peste o oră mătura va fi ca nouă.

6. Mobila moale – este mai simplu decât credeai. Curăță suprafața cu o perie obișnuită, apoi presară bicarbonat de sodiu. Peste 20 de minute strânge bicarbonatul rămas cu aspiratorul. Ți-a rămas doar să ștergi totul cu un prosop umed.

7. Cada de baie – pentru a elimina petele galbene, toarnă peste burete un pic de soluție pentru ștergerea ojei și șterge zonele afectate. Apoi clătește cu apă!

8. Gresia și faianța – șterge-o de praf și pune pe zonele mai murdare bicarbonat de sodiu. Toarnă într-un pulverizator pentru apă niște oțet și stropește peste bicarbonat. Freacă cu o perie dură și apoi șterge cu un prosop de hârtie.

9. Jaluzelele – înfășoară ambele capete ale cleștelor de bucătărie cu niște material, fixat cu ajutorul unui elastic. Șterge cu ele fiecare lamelă a jaluzelelor.

10. Grilele de ventilare – scoate grilele, șterge-le de praf și pune-le în mașina de spălat vase.

Sursa