Fă aceste exerciții odată la două zile și vei scăpa de durerile de spate

Dacă ai o boală acută de spate, ai probleme cu tensiunea și te trezești deseori noaptea, înseamnă că acest articol este pentru tine! Setul de exerciții pe care ți-l propunem este format din exerciții simple de yoga pentru începători. După al treilea antrenament vei simți cum corpul tău a devenit mai ascultător, iar mușchii mai puternici. Vei dormi mai bine, și te vei odihni mai bine în timpul somnului, capul îți va fi mai limpede și vei putea rezolva mai multe probleme pe  parcursul zilei. Orice durere de spate sau de gât va dispare! Nici eu nu am crezut până când nu am încercat!

dkmc9Z1N4CI[1]

1. Poziție pentru relaxare

Așează-te cu picioarele în cruce, și relaxează-ți coloana. Poți să te ridici un pic în sus, sprijinindu-te în picioare. Rămâi așa câteva minute, respiră cât mai adânc și mai calm. Acest lucru te va ajuta să fii pregătit pentru un exercițiu bun și te va elibera de stres.

11[1]

2. Înclinare înainte

Așează-te, îndreptându-ți picioarele în față. Încet încearcă să-ți atingi vârful picioarelor. Pune accent pe extinderea în timpul inspirării – în acest moment mușchii picioarelor vor fi expuși unei extinderi maxime. Repetă de 5 ori.

2[1]

3. Poziția copilului

Ridică-te în genunchi, desfă-i la lățimea umerilor, pune-ți mâinile în spate. Încet înclină-te în față, lasă-ți capul în jos. În această poziție relaxantă rămâi 3-4 minute, respiră adânc și simte cum ți se odihnește spatele.

3[1]

4. Rotiri

Pune mâna dreaptă pe genunchiul stâng. Mâna stângă fixeaz-o în spate, și încet întoarce-te spre stânga. Respiră cât poți de adânc! Revino încet la poziția inițială, simte mușchii laterali și cei abdominali. Repetă cu piciorul drept.

4[1]

5. Poziția zeiței

Culcă-te pe spate, îndoaie genunchii și lipește-ți tălpile. Mâinile pune libere în părți. Respiră regulat, încearcă să extinzi mușchii interiori ai coapsei și să simți asta. Rămâi în această poziție, cât te simți confortabile. 2 minute sunt suficiente.

5[1]

6. Picioarele pe perete

Ridică picioarele drept și pune-le pe perete. Relaxează-ți tălpile și mâinile. Stai așa 3 minute, inspiră cu tot pieptul. Încearcă să scapi de gândurile negative, simte cum spatele și picioarele se odihnesc.

6[1]

7. Poziția vântului liber

Culcat pe spate, îndoaie picioarele, încrucișează-ți tălpile. Apuca genunchii cu brațele și ține-le strâns. Simte mușchii coapselor și ai spatelui.

71[1]

La început poate să fie complicat, dar cum îți vei înțelege corpul, va fi foarte plăcut să faci exercițiile: această poziție eliberează coloana de încărcare! Nu uita să respiri adânc!

8. Poziția porumbelului

Așează-te pe o coapsă, ține mâinile la distanța umerilor. Adu-ți genunchiul stâng în față, și pune-l între brațe. Piciorul drept lasă-l în spate. Îndoaie-ți în față tot corpul, trecând centrul de greutate peste genunchiul stâng. Reține-te în această poziție câteva minute, apoi schimbă piciorul.

 

8[1]

Acest exercițiu de va scăpa de durerea de picioare, și va influența negativ asupra mușchilor de la spate.

9. Poziția trezirii

Culcat pe spate, extinde-ți lateral brațele. Atinge pieptul cu genunchiul drept. Apoi întoarce-l la stânga, lăsând spatele drept. Rămâi așa timp de 3 minute, apoi repetă pe partea cealaltă. Este o poziție utilă pentru cei care au dureri de spate în zona de jos.

91[1]

10. Poziția peștelui

Culcă-te pe spate. Pune-ți mâinile pe coapse. Ridică încet mâinile în sus, lăsând capul pe spate. Respiră regulat. Apoi lasă-te în jos.

content_10_2__econet_ru[1]

După o asemenea gimnastică, te vei simți ca un nou născut! Nu vei mai simți mușchii încordați, durere, oboseală, iar spatele va deveni mai drept. Datorită acestui set de exerciții, se va îmbunătăți circulația sângelui. Nici urmă nu va rămâne din durerile de cap și problemele cu somnul!