Fă aceste 9 lucruri zi de zi până la ora 9:00 și vezi cum ți se schimbă viața spre bine

Împăratul Marc Aureliu spunea: „ Atunci când te trezești dimineața, gândește-te la aceea că ai primit din nou privilegiul prețios de a fi în viață – respiri, gândești, primești plăcere și iubești”. Am selectat în acest articol o listă de activități ce îți vor da tonul unei noi zile.

1. Roagă-te

Chiar și cea mai simplă rugăciune te va ajuta să începi ziua pe fonul unei liniști sufletești. În loc să ei telefonul și să verfici poșta electronică, mai bină acordă un minut pentru a sta în liniște și a spune o rugăciune. În timpul zilei ai de făcut multe lucruri, așa că mai bine începe totul pe un val lin, cu noi puteri.

2. Mulțumește-ți ție

Începe ziua mulțumind pentru tot ce ai. Acest obicei te va ajuta să-ți fii recunoscător ție pentru micile reușite, pe care le ai în fiecare zi. De asemenea, acest lucru te va ajuta să faci față mai bine problemelor.

„ Dacă unica rugăciune din viața ta va fi „mulțumesc” e deja suficient.” (Meister Eckhart)

3. Planifică-ți ziua

Cu cât mai devreme îți vei face planul zilnic, cu atât mai eficient și productiv îți vei petrece timpul. Dar nu uita să-ți lași timp și pentru eventualele probleme care pot apărea.

4. Bea un pahar cu apă

Organismul tău când se trezește este deshidratat, de aceea e foarte important mai întâi să bei niște apă. Dietologul Donna Gates, în cartea sa „The Body Ecology Diet” recomandă oamenilor să bea jumătate din norma pentru 24 de ore de apă în orele dimineții. Acest obicei va ajuta la eliminarea toxinelor din organism, va reduce pofta de mâncare și va preveni apariția durerilor de cap pe parcursul zilei.

5. Fă gimnastică

Cercetările au arătat că gimnastica de dimineață contribuie la creșterea flexibilității corpului, îmbunătățește circulația sangvină și reduce stresul. Așa că nu-ți fie lene să faci măcar niște exerciții simple, mai ales că vei obține și o postură corectă a corpului.

6.  Ascultă muzică

Muzica de dimineață îți va crea o dispoziție bună, îți va provoca plăcere și îți va aduce un plus de energie. Mai mult ca atât, unele cercetări au demonstrat că muzica este bună și pentru motivație.

7. Zâmbește

Începe ziua cu un zâmbet în fața oglinzii. Acesta poate avea un efect pozitiv asupra stării tale emoționale, chiar dacă nu ai un motiv de bucurie. Zâmbetul îi predispune pe cei din jur să aibă încredere în tine, de acest truc se folosesc și oamenii de succes.

8. Fă ordine după ziua de ieri

Zilele în care ești foarte ocupat îți pot crea niște seri pline de vase murdare, haine lăsate la voia sorții sau niște gunoi adunat de mai mult timp. Străduiește-te să faci un pic de curățenie de dimineață, ca atunci când te vei întoarce de la serviciu să-ți facă plăcere să-ți revezi casa îngrijită. Astfel, restul timpului îl vei petrece odihnindu-te.

9. Fă cel mai greu lucru în primul rând

S-ar părea că e mai convenabil să faci lucrurile mărunte și să lași la final sarcina cea mai dificilă, însă dacă să faci totul invers, lucrurile mai ușoare le vei face mai bine și mai repede. Această practică este foarte utilă în special pentru cei care obișnuiesc să lase totul pentru ultimul moment.

Sursa