Experiența personală: 3 motive pentru care am plecat din Italia și nu mă voi mai întoarce niciodată!

Eroul articolului nostru a decis să își împărtășească experiența de trai în Italia, într-una din acele țări, unde milioane de oameni își doresc să călătorească. În ciuda istoriei sale, locurilor frumoase și a climatului favorabil, se dovedește că nu totul este atât de minunat precum pare. Acest bărbat a trăit în această țară timp de șapte ani, apoi s-a stabilit în sumbra și ploioasa Marea Britanie și nu regretă deloc.

Primul motiv pentru recenzia lui negativă asupra acestei țări este șomajul și populația leneșă. Bărbatul povestește despre faptul că a trăit în Italia de la vârsta adolescenței și așa și nu a reușit să își găsească un loc de muncă decent. Adevărul este că poți face un stagiu gratuit, după care italianul prietenos te poate scoate pe ușă afară, fără a-ți oferi postul de muncă.

Al doilea motiv a devenit populația locală și atitudinea acesteia față de migranți. Fiind elev și studiind în Italia, eroul nostru a simțit pe propria piele cât de mult nu vor să se împrietenească italienii cu străinii, simțindu-se marginalizat.

Al treilea motiv pentru plecarea sa a devenit haosul complet în ceea ce ține de transport și educația mediocră de aici. În ceea ce privește transportul, există probleme atât cu metroul cât și cu taxiurile. Este imposibil să ajungi undeva în mod normal. Iar educația este așa, pentru că sistemul normal de predare a materiilor necesare este complet absent.

Bineînțeles, totul este individual și relativ. Este doar o părere. Acest bărbat a părăsit Italia în căutarea unei vieți mai bune, iar mulți au ales să meargă în această țară tocmai pentru asta.