Există simbioză între oameni! N-o să crezi, dar nu e o pildă, e o istorie reală! Această fotografie a șocat o lume întreagă!

Îți prezentăm una dintre cele mai ciudate și frumoase fotografii realizate în Siria, în anul 1889. În această imagine sunt două persoane – un musulman orb, pe nume Mohamed și un creștin pitic, paralizat, pe nume Samir. Istoria vieții acestor oameni seamănă mai mult cu o pildă, decât cu o poveste reală.

În zilele noastre, deja nu mai știe nimeni în ce mod soarta i-a unit într-o singură viață pe musulmanul Mohamed, care și-a pierdut vederea și pe creștinul Samir, care s-a născut pitic și a fost ulterior paralizat. Ceea ce am putut afla este că ambii erau orfani și că locuiau sub același acoperiș.

În fiecare dimineață, Mohamed îl punea în spate pe prietenul său Samir și mergeau pe străzi în speranța de a câștiga niște bani pentru a putea supraviețui în această lume cruntă. Mohamed și Samir nu erau pur și simplu prieteni, ei erau unul pentru altul picioarele și ochii.

Se spune că după ce piticul Samir a plecat din viață, orbul Mohamed a suferit atât de mult încât nu-și închipuia cum să-și trăiască viața mai desparte fără el. De aceea, la numai o săptămână a plecat și el în cealaltă lume.

Această istorie este o pildă reală cum oamenii de naționalități, religii și posibilități diferite pot să devină camarazi pentru o viață și să se ajute reciproc.

Acesta este un exemplu că simbioza poate avea loc nu doar între diferite organisme precum algea și ciuperca, simbioza poate fi creată și între oameni. Fără ea niciunul dintre ei nu ar fi supraviețuit mai mult de o săptămână.

Sursa