Există oameni asemenea lui Mesia

Aceștia apar brusc și deseori atunci când nu îi aștepți. Ca un far. Ca un reper. Ca un imbold.

fd

Ei cunosc mai multe lucruri, au o relație mai strânsă cu Universul, se înțeleg pe ei înșiși și se atașează emoțional de lumea din jur. Unul din ei acceptă să formeze un cuplu cu tine. Imediat conștientizezi că nu tu ți-ai dorit în mod deliberat să fii într-o relație cu un bărbat superior ție din toate punctele de vedere, ci mai degrabă sufletul, esența ta primordială care necesită ajutor pentru a evolua și a percepe lucrurile înconjurătoare chemând astfel spre cel care îi va oferi acest ajutor.

Și această persoană apare în viața ta, asemenea lui Mesia. Și Universul va distribui rolurile astfel, încât unul va iubi (superioritate), iar celălalt va permite să fie iubit (inferioritate).

Însă cel ce va iubi înțelege, de fapt, alte mecanisme, el vede realitatea mai profund și imaginea Universului pentru el se prezintă mai intensă și mai variată. Iubirea reciprocă pentru el trebuie să fie pe un picior de egalitate. Restul devine dureros și agonizant. Începând cu acest moment, el îl înzestrează pe partenerul său cu înușiri și calități imaginare ce nu corespund realității, pentru a evita un potențial dezechilibru. El are nevoie de cineva de același nivel, iar cu persoana aleasă la întâmplare relația se duce de râpă.

Paradoxal este faptul că cel care a cerut ajutor la nivel de spirit nu-și mai amintește de acest lucru. Și ego-ul lui începe lupta. Pentru autonomie. Pentru apărarea valorilor ce aparțin nivelului său pe care se simte mai confortabil. Pentru impunerea acestor valori celui care le-a depășit deja – astfel poți să nu te mai necăjești cu imperfecțiunea ta. Îți puteai lua zborul…Să înțelegi multe despre tine…Să atingi obiective grandioase…Dar te ține trecutul. Nu înțelegi că Universul rareori oferă șansa de a-ți schimba radical viața prin persoane de la care poți învăța ceva nou prin supunere și dragoste. Dar orgoliul nu-ți permite.

Trimisul cu ajutor începe să sufere. Se simte zdrobit, presat, marginalizat în spațiul în care acesta nu poate exista, nivelul căruia nu corespunde. Și odată ce acesta e în stare să-și asculte subconștientul, începe un conflict intern: să fie el însuși sau să păstreze relația de cuplu.

son

Păstrarea relației înseamnă să cazi într-o codependență emoțională profundă. Un partener va fi în permanență presat de celălalt, deoarece fiind superior din mai multe puncte de vedere va fi forțat să se potrivească nivelului inferior, iar altul – va simți inferioritatea sa și va compensa asta pe contul partenerului său. Și nu știi cine suferă mai tare, întrucât simțindu-te distrus moral – ești tras acolo unde nu te simți în apele tale. O traiectorie grea și dureroasă, dezvoltarea căreia poate fi văzută chiar de la începutul întâlnirii celor doi aleși.

Și nimeni nu poate veni în cazul dat cu un sfat sau cu o soluție ideală ce va convine ambelor părți. Fiecare din noi singur își așează piesele puzzle ale vieții și ale dezvoltării sale spirituale. Dar să știi cu siguranță că, deviația de la drumul tău în viață, abaterea de la esența ta este pedepsită prin chinuri sufletești pe pământ, atâta timp cât ești în viață, iar conștientizarea a cine ești și pentru care scop ai fost zămislit duce spre fericire și pace lăuntrică. Poate nu acum. Poate trebuie să aștepți momentul potrivit…pe sufletul care corepunde nivelului tău…sau pe sufletul-Mesie, dacă ești gata să-l întâmpini.