Eu am învățat cum să trăiesc cu o femeie

Eu am învățat și am înțeles cum să trăiesc cu o femeie. Și nu e nici pe departe așa cum se scrie în romane. De exemplu, eu mi-am dat seama că părul lung nu este doar o frumusețe rară, ce ajunge până la talie, nu e numai feminitatea ei fascinantă și carisma deosebită.

Dar, în primul rând, e și acuratețe din partea mea.

Când mă culc lângă ea, eu trebuie să am grijă mai întâi să-i dau părul de pe pernă la o parte. La început nu prea țineam cont de asta, dar cu timpul m-am obișnuit.

Eu nu-mi dădeam seama, că atunci când ea are o dispoziție proastă, eu trebuie imediat s-o cuprind, să aflu care este motivul și mai apoi s-o liniștesc.

În cazul meu e totul invers: atunci când am o zi nereușită sau mă simt aiurea eu nu suport ca cineva să se bage în sufletul meu și să mă sâcâie cu întrebări.

Eu prefer să trăiesc aceste momente deficile de unul singur… Însă la ea e totul altfel.

Eu nu știam și nici nu-mi imaginam că ea niciodată nu-mi cere ajutorul, dar în sinea sa întotdeauna așteaptă ca eu să mă ofer s-o ajut.

Apropo! Dacă femeia nu va ridica nimic mai greu decât un buchet de flori, în scurt timp vei observa că are o dispoziție proastă tot mai rar, iar zâmbetul nu va mai dispărea de pe fața ei.

Eu nu știam nici faptul că o femeie nu este o amantă obișnuită, cu care poți să împarți patul sau masa de la bucătărie.

Ea este și prieten, povățuitor, pe care uneori, pur și simplu, trebuie s-o asculți atent. Să asculți chiar și atunci când ți se pare că ea vorbește banalități.

Femeia nu este o taină. Eu pot să găsesc răspunsul la orice întrebare, doar că trebuie să fiu un pic mai atent. Femeia întotdeauna vorbește despre ceea ce are nevoie. Întotdeauna!

Acum chiar mă uimesc când mai aud bărbați care nu-și înțeleg femeile, care nu înțeleg ce vreau ele. Eu am conștientizat că acești bărbați nici nu vor să afle și să înțeleagă.

Eu nu știam că o relație nu înseamnă doar eu, dar sunt „eu” la pătrat. Fiecare trebuie să facă un pas din partea sa, până la acel moment când o să vă atingeți reciproc buzele.

Să ții mine, dacă tu stai pe loc, cealaltă jumătate care îți vine în întâmpinare, într-o zi va merge într-o altă direcție. Relația este o mișcare pentru doi.

Eu nu știam și nu înțelegeam că sentimentele adevărate nu sunt mai jos de buric, ele trăiesc pe vârfurile degetelor cu care o pot atinge pe ea. Și când acest instrument începe să cânte de la atingeri, înseamnă că e intrumentul care trebuie.

Doar degetele nu pot fi setate. Fie ai talent, fie n-ai. Însă poți întotdeauna să înveți…

Sursa

error: Content is protected !!