Ești tată de fată? Iată 25 de reguli pe care trebuie să le urmezi!

De obicei, când bărbații aud că vor deveni tați de fetițe, simt o oarecare dezamăgire. Parcă ar fi fost mai ușor pentru ei dacă era băiat. După ce micuța vine pe lume, lucrurile iau o turnură neașteptată. Pur și simplu, nu-și mai încap în piele de mândrie. Iată o listă cu reguli esențiale, cu care tăticii de fetițe ar trebui să fie la curent.

1. Este foarte important ceea ce-ți povestește fiica. Așează-te lângă și ascult-o.

2. Ai curajul să îi arăţi partea ta sensibilă, chiar dacă tu ai învăţat că bărbaţii nu plâng la filme siropoase. Va afla că, dacă este sensibilă, nu înseamnă că este slabă.

3. Ești pentru ea tată și nu mamă. Nu o substitui pe soția ta. Tu ai funcțiile tale.

4. Complimenteaz-o des. Complimentează-i mama des.

5. Nu ridica vocea la ea. Iar dacă ai făcut-o – cere-ți iertare. Și părinții sunt oameni.

6. Nu presupune şi nici nu influenţa interesele ei, doar pentru că este fată. Nu îi arăta doar flori, inorogi şi păpuşi, ci şi maşini, unelte şi LEGO.

7. Las-o să te ajute prin casă sau la ce lucrezi tu. Va ajunge o femeie care se va simţi confortabil la locul de muncă, indiferent care ar fi jobul ei.

8. Ia-o în brațe! Nimic nu este mai liniștitor pentru o fetiță care plânge, decât căldura de la pieptul tatălui său. Să nu uiți niciodată asta.

9. Încurajeaz-o să facă și lucruri de care îi este teamă, pentru că întotdeauna vei fi alături de ea, să o ajuţi dacă are nevoie.

10. Fă în aşa fel încât să aveţi glume pe care să le ştiţi doar voi. Peste mulţi ani, şi le va aminti cu siguranţă şi va zâmbi cu drag.

11. Dacă îi dă târcoale un “bad boy”, asigură-te că eşti alături de ea în cazul în care inima ei va fi frântă. Şansele sunt să se întâmple asta. Fii acolo pentru ea, pentru a te asigura că apelează la tine şi nu se întoarce tot la acel “bad boy”, care va sfârşi prin a o răni din nou.

12. Rezolvă controversele minore cu mama ei, de faţă cu fetiţa ta. Va vedea că femeia trebuie să aibă un cuvânt de spus în relaţii şi va căuta pe cineva care o va aprecia.

13. Vorbeşte cu ea şi despre femei puternice, nu doar despre bărbaţi puternici. Astfel va aspira să fie o femeie puternică şi va şti că are şanse să fie aşa.

14. Mama niciodată nu greșește de una singură. Greșiți voi amândoi.

15. Între 3 și 6 ani te va cere în căsătorie. Refuz-o cu blândețe!

16. Las-o să știe că poate veni acasă oricând. Indiferent de ce se întâmplă!

17. Nu-i rata niciodată ziua de naștere. Probabil că peste 10 ani nu-și va aduce aminte ce cadou i-ai dat, dar va ține minte sigur că n-ai fost acolo.

18. Încearcă să înţelegi ce lucruri o interesează, chiar dacă pentru tine acele lucruri nu sunt de interes. O vei învăţa că, indiferent care sunt talentele ei, balet, tâmplărie sau wrestling, acestea contează pentru tine.

19. Nu râde de corpul ei aflat în transformare sau despre interesul legat de sexualitate. O vei învăţa că ar trebui să îi fie ruşine de corpul ei sau de naturalul interes faţă de sexualitate.

20. Arată-i ce ştii să faci mai bine. Cere-i să îţi arate ce ştie să facă cel mai bine şi tu nu ştii.

21. Las-o să plângă. Pe umărul tău.

22. Nu-i limita dreptul la alegere.

23. Dacă îi faci promisiuni, ai grijă să le respecţi. Suferinţele din viaţa ei ar trebui să vină doar de la ceilalţi, care nu ştiu cât de specială este.

24. Niciodată nu dezvălui nimănui secretele pe care le împărtășește cu tine. Chair dacă ea singură le-a dezvăluit întregii ogrăzi.

25. Cine a spus că doar soțiile se bucură florilor?