Eşti sărac, pentru că ai sigur măcar unul dintre aceste 10 năravuri! Scapă de ele chiar acum şi devino bogat!

Acestui fenomen i se mai spune sărăcie genetică. E vorba de obiceiurile proaste şi de barierele psihologice, care atrag la propriu sărăcia şi necazul. N-ai nevoie de bani ca să devii bogat, ci de caracter. Iată cele 10 obiceiuri de care trebuie să te laşi imediat ca să te la lase la rândul ei sărăcia:

1. Săracii caută mereu justificări şi vinoveţi în jur.

Omul sărac nu-şi asumă niciodată responsabilitatea. El îi va învinui mai degrabă pe colegi de răul care i se întâmplă, decât să-şi recunoască eşecul. Cel sărac gândeşte aşa: “Dacă nu erau EI, atunci aş fi fost prosper!” sau “EI sunt cei care-mi încurcă!”

2. Săracii trag de timp.

De mici suntem învăţaţi – măsoară de 7 ori şi doar apoi taie. Ne deprindem să aşteptăm, iar în timp ce măsurăm pe toate părţile, altcineva ne-o poate lua înainte. Învinge cel care n-are frică să facă primul pas şi să rişte, care îşi aplică ideile, dar nu le depozitează undeva în memorie. Omul sărac trage de timp şi dă vina pe alţii pentru că nu face nimic.

3. Săracii nu riscă.

Săracii preferă un venit stabil, chiar dacă nu tocmai consistent. În consecinţă aşa şi trăiesc de la un salariu la altul, având în subconştient stabilitatea.

4. Săracii învaţă fără să plătească.

Pentru a învăţa anumite lucruri, săracii profită de evenimente gratuite, precum seminarele de instruire. Dar acestea nu inspiră motivaţie. Aşa că e bine să plăteşti pentru studii. Asta te va motiva.

5. Săracii nu plătesc altora pentru servicii.

Săracul e învăţat să trăiască din contul altora. Filozofia sa e să obţină lucruri şi servicii fără să le achite.

6. Săracul se compătimeşte pe sine însuşi.

Uneori, oamenii văd cauza problemelor lor în conjunctura nefavorabilă în care se află: că s-au născut într-o familie săracă, într-o ţară înapoiată etc. Omul poate găsi multe motive de a se compătimi, dar cu asta nu faci nici un ban.

7. Săracul mereu se plânge.

Nu e o noutate că lipsa de bani provoacă emoţii negative. Spre deosebire de mintea celui sărac, mintea omului bogat percepe greutăţile prin care trece nu ca pe eşecuri, ci ca pe etape pe care trebuie să le treacă obligatoriu în calea sa către scopul propus.

8. Săracul gândeşte aşa cum vorbesc alţii.

Un om de succes îşi preţuieşte individualitatea. El nu depinde de opiniile altora. Cel sărac însă, are năravul de a-şi petrece aproape tot timpul pentru a-şi întări convingerea că arată bine în ochii altora. Şi de obicei intră în discuţie cu oameni mai prosperi ca el. În consecinţă, are din nou pretext să se plângă pentru că încă nu a reuşit la fel.

9. Săracul cheltuieşte banii pe nimicuri.

Săracul n-are strategie financiară. El vrea să câştige imediat. Omul vrea totul, şi acum. Cel bogat investeşte o parte din bani pentru a face alţii. E greşit să gândeşti: “Cum să investesc dacă nu am bani?” Săracul n-are bani pentru că nu se gândeşte la viitor. Bogaţi devin cei care ştiu să-şi administreze veniturile, nu cei care câştigă mult.

10. Săracul caută soluţii imediate.

Săracul nu tinde să înveţe ceva nou. Nu lucrează în perspectivă. Vrea să facă mulţi bani imediat şi fără mult efort.

sursa