E o raritate să vezi așa ceva: un calamar gigantic a fost descoperit în Noua Zeelandă

Fiind în cautarea unui loc potrivit pentru vânătoare subacvatică, doi scafandri au găsit în loc de pești, un calamar gigantic de peste 4 metri.

Totul s-a întâmplat la țărmul sudic din Noua Zeelandă, iar calamarul găsit era deja mort. În mod obișnuit, aceștia sunt mâncați de către alte creaturi gigantice marine ( cel mai frecvent de balene), însă acesta a rămas neatins.

În scurt timp specialiștii Departamentului pentru Conservare din Noua Zeelandă au comunicat că este vorba despre un pui de calamar gigantic și nu despre unul colosal.

Se știe că cei giganți (Architeuthis dux) ajung până la dimensiunile de 10-13 m, pe când cel colosal ( Mesonychoteuthis hamiltoni) atinge parametrii de 12-14 m lungime. Ambele specii pot avea o greutate de până la o tonă.

Calamarii de peste 10 metri sunt printre cele mai mari nevertebrate de pe planetă. Deși se cunoaște că numărul acestor viețuitoare marine este destul de mare, calamarii au fost studiați foarte puțin, întrucât ei foarte rar ajung la suprafață. Mediul lor natural se află la 1-2 km adâncime. O mare parte dintre cercetări au fost realizate pe specimene moarte ajunse la țărm sau pe cele capturate neintenționat de către pescari.

Din această cauză, cu ceva timp în urmă calamarii gigantici erau considerați niște monștri marini care fac parte din mitologie. Legendele spuneau că aceștia sunt în stare să înece corăbii și se pare că acesta nu este doar un mit, reieșind din capacitățile pe care le are un calamar gigantic.

Să știi că tu ești cel ce are ocazia rară de a vedea fotografii cu aceste creaturi neobișnuite, întrucât calamarii gigantici au mai fost fotografiați în mediul lor natural doar de 2 ori – în 2004 și 2012.