(video) Este cel mai puternic antibiotic natural și crește în grădina ta! Iată ce se întâmplă dacă mănânci usturoi zilnic

Usturoiul este un aliment – minune, cunoscut și utilizat în medicina naturală cu multe secole în urmă. Încă părintele medicinei Hipocrate a popularizat acest aliment, fiind unul din primii medici, care le recomanda pacienților săi să mănânce zilnic usturoi pentru a-și îmbunătăți și menține sănătatea.

Iată 5 motive importante, de ce trebuie să mănânci usturoi în fiecare zi. Nu contează, lupți împotriva vampirilor sau împotriva unei simple răceli, aceasta este arma perfectă! Înafară de asta, tot în acest articol poți afla cum să scapi ușor de mirosul puternic de usturoi.

1.Usturoiul coboară tensiunea arterială ridicată

Medicii chinezi de-a lungul secolelor au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur și de nădejde mod de a combate hipertensiunea. Dacă mai ai îndoieli, amintește-ți că această țară este renumită datorită medicinei naturale, care chiar este eficientă.

Conform unor cercetări științifice, usturoiul stimulează producerea elementelor, care permit relaxarea vaselor sanguine. O altă teorie a cercetătorilor presupune că usturoiul dilată arterele, scăzând presiunea.

2.Usturoiul întărește imunitatea și luptă împotriva bacteriilor

Consumul de usturoi protejează organismul de bacterii și nu permite infecțiilor să îl doboare. Acesta este cel mai puternic antibiotic natural, combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Un miligram de usturoi are aceeași putere ca 25 de unități de penicilină.

Consumul zilnic de usturoi poate reduce riscul de răceală cu 63%, iar durata simptomelor cu 70%.

3.Usturoiul previne riscul de îmbolnăvire de cancer

Usturoiul are proprietatea de a încetini răspândirea celulelor cancerogene. Acesta este bogat în vitamine și minerale, atât de necesare organismului nostru pentru a combate această maladie gravă.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății trebuie să consumăm câte 2-5 grame de usturoi proaspăt în fiecare zi!

4.Usturoiul contribuie la detoxifierea organismului

Trebuie să recunoaștem, că nu întotdeauna ne alimentăm sănătos și corect, iar din această cauză organismul nostru suferă din cauza toxinelor. Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine, ajutând ficatul să se odihnească. Funcția hepatică este stimulată de către vitaminele A și B care se conțin în usturoi.

5.Usturoiul este un remediu excelent pentru tusă

Să scapi ușor și rapid de tusă și alte simptome neplăcute ale răcelii te poate ajuta o băutură fierbinte pregătită cu usturoi. Pentru a pregăti ceaiul, taie un cățel de usturoi și toarnă apă fiartă peste el, lasă-l câteva minute pentru ca să se primească o băutură tare. Dacă nu îți place gustul și mirosul poți adăuga puțină miere sau ghimbir. Efectul nu se va lăsa mult așteptat.

Sistemul tău digestiv, de asemenea îți va fi recunoscător pentru această băutură benefică.

Iată câteva sfaturi cum să scapi de mirosul puternic de usturoi:

-Alege căței proaspeți și bombați;

-Spală usturoiul mărunțit pentru a înlătura uleiul puternic mirositor;

-După usturoi mănâncă un iaurt sau bea un pahar de lapte, acestea îți vor împrospăta respirația.