Epilarea cu zahăr, o metodă ieftină şi eficientă. Cum te poţi epila acasă (FOTO şi VIDEO)

Epilarea cu zahăr, numită şi SUGARING, este o metodă mai ieftină şi mai puţin dureroasă decât alte metode, ba mai mult, aceasta are şi un efect mai îndelungat. Atunci când părul creşte din nou, este mai fin şi mai rar. Deşi reţeta este veche, ea nu a fost foarte cunoscută şi nici aplicată foarte des.

sugar(1)

Cele mai multe femei care folosesc epilarea cu zahăr, preferă să o folosească pentru picioare, alte zone fiind de obicei mai sensibile.

Trebuie să ştii că epilarea cu zahăr este la fel de dureroasă ca şi cea cu ceară.  Vei avea nevoie de timp pentru a pregăti amestecul şi de multă atenţie în timpul procedurii, deoarece amestecul fierbinte este şi periculos. Chiar şi aşa, procedura îţi va garanta o piele fină pentru mai multe săptămâni.

Ce îţi trebuie pentru o epilare cu zahăr în condiţii de casă?

– 2 ceşti de zahăr
– 3 linguriţe de suc de lămâie.
– un sfert de ceaşcă de apă.
– loţiune de calmare a pielii.

Cum prepari?

I. Adaugă zahărul, sucul de lămâie şi apa într-o cratiţă cu pereţi înalţi şi amestecă până aduci mixajul la fierbere.

II.  Continuă să amesteci la foc mediu. Amestecul final trebuie să aibă o culoare maro-aurie. Descompunerea cristalelor de zahăr durează 5- 8 minute.

III.  Când amestecul pierde nuanţele aurii şi devine complet maro, ia-l de pe foc şi lasă-l să se răcească.

Mod de aplicare:

Pasul 1– Pregăteşte pielea pentru degresare, prin curăţare şi uscare.
Pasul 2 – Aplică o cremă sau un spray antiinflamator.
Pasul 3 – Întinde pasta de zahăr în sensul invers creşterii firelor de păr, pentru că zahărul pătrunde pe lângă folicul extragând rădăcina părului.
Pasul 4 – Folosește un prosop umed pentru a curăţa reziduurile. Cea mai bună cale de a elimina rapid urmele de zahăr de pe pielea ta este să faci un duş.
Pasul 5 – Se aplică iarăși tonicul pentru calmarea pielii proaspăt epilate și evitarea inflamațiilor sau a iritațiilor.

Bonus: Epilare cu miere de albine și zahăr

osnovnyieoshibki-pri-shugaringe

Ingrediente

– 1 lingură de miere de albine
– 50 g de zahăr
– jumătate de pahar cu apă
– zeamă de la o jumătate de lămâie

Cum prepari?

Zahărul și apa se pun într-o crăticioară, la foc mic. Când zahărul capătă o culoare aurie, de caramel, se pun câteva picături pe o farfurie. Dacă din el se pot forma bile ce nu se întăresc, se adaugă sucul de lămâie și mierea.

Caramelul se varsă într-un alt recipient și se lasă să se răcească atât cât poate fi suportat pe piele. Se formează o bilă care se rulează pe zona corpului pe care vrei să o epilezi.

Pentru a folosi ceara pe bază de miere de albine la epilarea mustății sau a altor zone sensibile, trebuie să o lași să se răcească mai mult.

Bine de știut

Ceara de epilat home-made poate fi păstrată timp de două luni, în frigider. Pentru a o reîncălzi, o poți pune la cuptorul cu microunde sau pe foc, la bain-marie.

Urmăreşte şi în video explicativ cum să face procedura:

[mashvideo]