Empatia poate fi distrugătoare. Iată 5 părți întunecate ale firii empatice, află cum să te protejezi

Persoanele empatice sunt, de obicei, cunoscute precum ”vindecătorii lumii”. Ei sunt oamenii ai căror simțuri sunt foarte accelerate și profunde. Ei nu doar simt energia altor persoane, dar și o experimentează la propriu.

Cei care nu sunt empatici ar putea crede că această abilitate de a simți emoțiile altor oameni este un dar.  De fapt, nu este deloc un ”dar prețios”, nici măcar distractiv. Dacă convinge-ți o persoană empatică să vorbească despre această calitate, atunci o să auziți lucruri foarte neașteptate.

Din cauza acestei calități deosebite, oamenii empatici sunt un sprijin pentru alții, ei fac oamenii să se simtă în siguranță. Dar acest lucru este pentru ei o mare provocare și o sursă de stres excesivă.

1.Partea întunecată a firii empatice constă în existența a două voci interioare aflate mereu în conflict.

Aceste două voci sunt binele și răul, deopotrivă. Așadar, un empatic simte și emoții negative și emoții pozitive, tumultul lor ajunge până la punctul în care îi copleșesc.

Empaticii sunt mai sensibili, în special, în ceea ce privește emoțiile negative. Sensibilitatea lor sporită le creează mari bătăi de cap. Înțelegerea profundă a modului în care lumea există și operează este de ajuns să îi întristeze. Deschiderea lor spre tot ce este frumos și bun, îi face să sufere enorm atunci când se ciocnesc cu situații negative. Ceea ce nu înțeleg ei este motivul pentru care acest tip de energie negativă există, în general, dacă rostul ei este să-i rănească pe oameni.

2.Un alt dezavantaj al empaticilor este epuizarea constantă și absorbția de energie negativă.

Dăruirea excesivă de sine le stoarce energia creatoare. La fel ca toți oamenii, cei empatici vor să fie iubiți și acceptați pentru ceea ce sunt. De generozitatea și bunătatea lor excesivă, deseori, oamenii profită.  Ei sunt disponibili să ofere ajutor în orice moment.

3.Un alt dezavantaj este că a fi altruist este o povară incredibil de mare.

Partea întunecată în a fi o empatic este neglijarea propriilor nevoi și necesități pentru binele altora.

4.Partea întunecată a firii empatic este că, chiar și atunci când se îndrăgostesc, nu o fac niciodată în întregime. Ei pur și simplu nu sunt capabili să ofere dragostea lor unei singure persoane. 

Din acest motiv, ei păstrează întotdeauna o mică parte din această dragoste ”imensă” pentru restul oamenilor.

5.De asemenea, există permanent un război care se desfășoară în interiorul lor.

Războiul pe care îl au împotriva tristeții, suferinței și urâciunii din lume.

Singurul mod în care pot lupta cu succes este prin a învăța să distingă între emoțiile personale și emoțiile distrugătoare.

Empaticii trebuie să poată da jos zidul pe care l-au construit în jurul sentimentelor lor, astfel încât să accepte această calitate și s-o manipuleze.

În caz contrar, empaticii sunt destinați unei lupte interioare permanente.