Ele elimină oxigen și noaptea: 9 plante, pe care ar fi bine să le ai în dormitor

Cantitatea suficientă de oxigen într-un dormitor are un efect calmant, reduce îngrijorarea și alungă insomnia. Iată câteva plante care elimină cel mai mult oxigen pe timp de noapte și îți asigură un somn bun.

1. Palmier Areca

Principalul avantaj  al acestei plante este faptul că ea are capacitatea de a absorbi o cantitate mare de gaze toxice. Aceasta iubește soarele și îi va aduce dormitorului tău un aer tropical.

2. Cactusul Crăciunului

Chiar dacă înflorește doar în prima lună de iarnă, această plantă îți va îmbogăți tot anul casa cu oxigen, asigurându-ți un somn odihnitor. Ea nu are nevoie de mult soare, de aceea va fi perfectă pentru dormitor.

3. Ficusul

Ficusul are proprietăți vindecătoare și este eficient în caz de diabet, astmă și constipație. El produce foarte mult oxigen și o să-ți înfrumusețeze casa.

4. Aloe Vera

Această plantă este un remediu pentru multe probleme de piele și de sănătate, dar și o sursă bună de oxigen. Pe lângă toate, aceasta este foarte uțor de îngrijit și nu necesită prea multă atenție.

5. Sansevieria

Este una dintre cele mai purificatoare plante. La fel ca și aloea este foarte rezistentă și facil de crescut.

6. Gerbera

Atunci când înflorește, această plantă aduce lumina în cameră. Gerbera curăță aerul și se folosește la vindecarea diferitor afecțiuni, începând cu răceala și terminând cu prevenirea cancerului.

7. Arborele Neem

În cultura chineză această plantă este simbolul curățeniei și nu doar pentru că purifică aerul, dar și pentru că alungă țânțarii.

Trebuie să ai în vedere că acest arbore necesită multă lumină și un sol nutritiv.

8. Orhideea

Orhideea va da o notă de rafinament camerei tale, dar și o cantitate mare de oxigen. La fel, ea are capacitatea de a absorbi din aer xilentul, substanța dăunătoare din vopsele.

9. Busuiocul sfânt ( Tulsi)

Această plantă are mai multe beneficii pentru om. Frunzele sale au un miros specific, care întăresc sistemul nervos și reduc anxietatea. Are un efect relaxant deosebit, de aceea somnul tău va fi pe cât se poate de bun.

Sursa