Ei nu au observat acest detaliu din contract și iată ce s-a întâmplat… O să râzi cu poftă!

O brigadă de muncitori evrei a câștigat tenderul pentru vopsirea unui vapor.

Ca urmare, a încheiat un contract cu o firmă de transport maritim din Constanța. Lucrările trebuiau să fie efecuate într-o săptămână, respectiv cei de la companie le-au achitat muncitorilor un avans și i-au lăsat să-și facă treaba.

Când a venit timpul de dare în primire a obiectului finalizat, firma de transport maritim a verificat modul cum au fost efectuate lucrările și într-un final a rămas mulțumită de vaporul proaspăt vopsit în alb, care arăta ca nou.

Astfel actul a fost semnat fără vreo obiecție, iar evreii și-au primit banii și au plecat. Când a venit timpul ca vaporul să fie trimis în larg- surpriză! cealaltă parte a sa, care la momentul de primire-predare nu se vedea, nu a fost vopsită, era neagră, ruginită și neatinsă de muncitori.

Responsabilul de la firma de transport a rămas șocat și a dat indicația ca brigada de evrei să fie imediat găsită și adusă, pentru explicații.

La venirea șefului de brigadă, cei de la firma de transport tunau și fulgerau, dar odată cu replica celui venit, totul repede s-a clarificat:

-Ce spuneți, domnule? Noi am respectat întocmai prevederile contractului!

-Pe bune! Atunci haideți să citim încă o dată contractul și să vedem unde este prevăzut că trebuie să vopsiți doar jumătate de vapor.

-Ia uitați-vă domnule ce e scris: „Brigada evreilor”, pe de o parte, și „Firma de transport maritim din Constanța” , pe de altă parte, se obligă să vopsească vaporul…

Sursa