Am efectuat 6 proceduri de frumusețe acasă: Iată pe ce poți economisi și ce e mai bine să faci la salon!

În medie, femeile cheltuiesc 80 $ pe lună pentru serviciile de înfrumusețare. Cu toate acestea, poți să arăți îngrijită și să economisești cu ușurință mai mult de jumătate din această sumă. Pe Internet pot fi găsite o mulțime de opțiuni de îngrijire personală care nu necesită investiții prea mari. Am decis să verificăm câteva dintre acestea de sine stătător și iată ce rezultate am obținut!

1.Laminarea părului  

La salon, această procedură costă în jur de $40-50 și durează aproximativ 2 – 2,5 ore. În proces este utilizată o compoziție specială – laminat + blasam. Procedura are funcția de reconstrucție, restaurare și protecție a părului deteriorat.

În rețetele de pe Internet, produsul de laminare profesională se înlocuiește cu gelatină. Masca pentru laminarea în condiții casnice este simplă: se amestecă 3 linguri de gelatină, 9 linguri de apă, 3 linguri de balsam. Se aplică pe părul umed, se acoperă capul cu o pungă apoi cu un prosop. După 35 minute se clătește bine.

Rezultatul: într-adevăr, părul a devenit mai moale la atingere, mai strălucitor, dar nu am văzut un efect uimitor. Din cele neplăcute: după spălare au rămas bucăți de gelatină pe păr, de care mi-a fost greu să scap.

Concluzie: recomand tuturor, cu excepția fetelor cu părul foarte lung.

2.Masaj anticelulitic cu borcănașe

O sesiune la salon te costă în jur de 14$ și durează 1,5 ore. Se folosesc atât borcănașe obișnuite, cât și diverse dispozitive de drenaj limfatic.

Esența procedurii: crearea vacuumului folosind borcane speciale din sticlă sau silicon, care captează o suprafață mică a pielii, crescând fluxul de sânge către țesuturi. Un astfel de masaj ajută în etapele inițiale ale celulitei.

Rezultatul: efectul a fost vizibil doar imediat după procedură, după câteva ore deja nu am mai observat acea netezime. Cred că este nevoie de mai mult timp pentru un rezultat mai bun.

Am cumpărat un set de borcănașe, ulei pentru masaj și am făcut totul conform instrucțiunilor de pe ambalaj timp de 5 zile. Am cheltuit 3$ pentru ingrediente. Astfel, am economisit 11$, iar dacă să luăm suma pentru 10 ședințe, atunci tocmai 137$.

Concluzie: recomand tuturor, cu excepția celor care au contraindicații (varice, diabet, boli cardiovasculare).

3.Pedichiură

La salon, procedura costă în jur de 14$ și durează 1 oră. Sunt utilizate diverse instrumente, ponce și pile pentru unghii.

Esența procedurii: îngrijirea pielii picioarelor și a unghiilor. Timp de 15 minute, picioarele sunt aburite într-o soluție specială și curățate de pielea aspră. Apoi, meșterița modelează unghiile, folosind diverse instrumente. La sfârșitul procedurii, unghiile se acoperă cu ojă.

Rezultatul: Posibil, mi-a ieșit nu atât de bine cum ar fi ieșit la salon. Dar sunt destul de mulțumită.

Am cheltuit doar pe o ojă bună – 1,5$. Astfel, am economisit 12$.

Concluzia: recomand, dacă nu aveți careva probleme cu picioarele sau unghiile.

4.Manichiură

La salon, procedura costă aproximativ 15$ și durează 1 oră. Se folosesc diverse pile pentru unghii, o lampă specială pentru uscarea gelului și alte instrumente.

Esența procedurii: îngrijirea mâinilor și a unghiilor.

Rezultatul: am obținut o manichiură delicată, discretă, dar, în același timp, mâinile arată frumoase și bine îngrijite.

Acasă am făcut același lucru ca și la salon și am cheltuit bani doar pentru ojă – 2$, așa că am economisit 13$.

Concluzie: recomand.

5.Terapia cu parafină pentru mâini

La salon, 1 ședință costă în jur de 10$ și durează aproximativ 1 oră. Se folosește o cadă specială pentru parafină, ulei și exfoliant.

Esența procedurii: hidratare intensivă și înmuierea pielii. Ca urmare a expunerii la parafină caldă, mâinile arată mai tinere, pielea strălucește și devine mai elastică. Pentru ca efectul să fie vizibil, este necesar să se efectueze cel puțin 5 ședințe.

Am avut nevoie de parafină cosmetică, bicarbonat de sodiu, sare de mare, mai multe tipuri de uleiuri, mănuși călduroase, 2 pungi, vitamina A și E.

Rezultatul: pielea mâinilor a devenit foarte catifelată, unghiile luceau. Senzațiile erau foarte plăcute.

Materialele m-au costat în jur de 6$, iar acestea au fost suficiente pentru 5 proceduri. Așa că am economisit în jur de 44$.

Concluzia: recomand.

6.Sugaring sau epilarea cu zahăr

În salon, epilarea ambelor picioare costă aproximativ 10$, iar procedura durează 1 oră. Pentru asta se folosește o pastă specială de zahăr, pudră de talc, agenți antiseptici și benzi de hârtie.

Esența procedurii: epilarea cu pastă de zahăr. Pentru început pielea este prelucrată cu clorhexidină și talc. Apoi se aplică cu atenție un strat de pastă, care apoi este îndepărtată cu mâna sau folosind benzi de hârtie.

Rezultatul: în timpul procedurii nu toate firele de păr au fost îndepărtate, multe pur și simplu s-au rupt, a fost deficil să le înlătur chiar și cu un epilator. Pentru a obține o piele netedă, am suferit mult și cred că este mai bine să faci o astfel de procedură la un profesionist.

Acasă am făcut totul conform instrucțiunilor, procedura a durat 1,5 ore. Materialele m-au costat aproximativ 12$, așa că am cheltuit chiar mai mult.

Concluzia: nu recomand.