După 50 de ani, pielea mea devenise mai uscată. Am reușit să soluționez problema fără produse scumpe!

Odată cu vârsta, am început să observ că pielea mea devenea din ce în ce mai uscată. Nu numai că a devenit mai puțin plăcută la atingere, dar și s-a acoperit cu mici fisuri, ceea ce chiar mă indispunea. Aceste schimbări au devenit din ce în ce mai observabile după 50 de ani. Nu am probleme de sănătate: mă alimentez normal, echilibrat, duc un mod de viață destul de activ, nu folosesc nimic dăunător pielii, dorm bine.

Am decis să apelez la dermatologi pentru a afla care este motivul unor astfel de probleme cu pielea. Au început să îmi recomande o mulțime de produse cosmetice și diverse creme „hidratante”, care cică ar avea un efect „magic”. Totuși, această opțiune nu era potrivită pentru mine. Pentru asta, există două motive.

În primul rând, este vorba de problema financiară. Toate aceste produse sunt foarte scumpe și trebuie să le folosești în mod regulat. Chiar dacă au un efect bun, nu sunt pregătită să cheltuiesc atât de mulți bani pentru a-mi menține pielea normală, deoarece asta va afecta bugetul familiei mele.

Un alt argument împotriva utilizării diverselor produse cosmetice este sensiibilitatea pielii mele. Toată viața am avut pielea destul de delicată, așa că nu am avut nevoie să folosesc diverse creme pentru a o menține în această stare.

În cele din urmă, am decis să împărtășesc problema mea unei prietene și ea a fost cea care m-a sfătuit să găsesc o soluție cu adevărat eficientă. Am reușit să îmi recapăt sănătatea pielii cu ajutorul unui umidificator și a câtorva sticle din plastic.

Umidificatorul a făcut ca aerul din apartament să fie mai umed, ceea ce a dat deja un efect excelent. În sezonul rece, utilizam sticle cu apă lăsate deschise pe baterii, ceea ce a făcut ca efectul să fie și mai puternic. În urma acestor măsuri întreprinse, am reușit să îmi recapăt delicatețea pielii.