După 5.000 de ani Arca lui Noe a fost găsită! Află unde au fost descoperite rămășițele!

Timp de mai mulți ani, un grup de cercetători au încercat să descopere Arca lui Noe despre care se vorbea în Vechiul Testament. După cum era scris în „Cartea Genezei”, Arca lui Noe a navigat pe Muntele Ararat. Căutarea rămășițelor navei a fost o grea încercare pentru cercetătorii care s-au aventurat să o caute.

Profesorul Esperante a spus că în anul 2010 expediția turco-chineză a examinat regiunea din apropierea muntelui Ararat. Anumite rămășițe din lemn au fost găsite la o altitudine de 4 kilometri.

Examenul radiocarbon a constatat că rămășițele găsite nu au mai puțin de 5000 de ani. Și acest lucru coincide cu timpul estimat al Inundațiilor.  „Obiectivul meu este să vizitez excavațiile de pe munte și să găsesc dovezi ale evenimentelor catastrofale din trecut”, spune Esperante.

Totuși, cei mai mulți cercetători nu percep Vechiul Testament ca pe o sursă istorică. Astfel, un istoric din Oxford, Nicolas Purcell, spune că, dacă s-ar fi întâmplat cu adevărat potopul, civilizațiile Egiptului și Mesopotamiei nu ar exista.

Și arheologul britanic Mike Pitt a spus că dacă nivelul apei ar fi crescut la o înălțime de patru kilometri, ar fi posibil să găsim dovezi peste tot, dar nu există niciunul.

Povestea Chivotului lui Noe

Despre potop se vorbește în prima carte a Bibliei, Geneza 6-9.

„Dumnezeu a văzut că răutatea omului a fost mare pe pământ și că toate gândurile inimii lor au fost negative și Domnul s-a căit că a făcut omul pe pământ”.

Totuși, printre oamenii păcătoși, exista un om neprihănit, Noe.

„Și Dumnezeu ia spus lui Noe: Sfârșitul oricărui trup vine înaintea Mea, căci pământul este plin de violență și îi voi nimici de pe pământ.”

Dumnezeu i-a poruncit lui Noe să construiască o Arcă.

La sfârșitul construcției, Dumnezeu i-a spus lui Noe să intre în Arcă împreună cu fiii și soția lui și cu nevestele fiilor săi și câte o pereche de animale pentru a le menține în viață.

După șapte zile, ploaia a căzut pe pământ, iar inundația a durat 40 de zile și 40 de nopți, iar apa a crescut și a ridicat Arca care a plutit la suprafața apei.

„Și apa de pe pământ a crescut foarte mult, astfel încât toți munții înalți erau inundați”.

Și fiecare creatură care se afla pe suprafața pământului și-a pierdut viața, numai Noe a rămas și ceea ce era cu el în Arcă.

După 150 de zile apa a început să scadă. Iar Arca a ajuns din nou pe pământ.

„Și chivotul s-a oprit în a șaptea lună, în a șaptesprezecea zi a lunii, pe munții Ararat.”

Sursa