Dumnezeu nu întârzie niciodată – totul se întâmplă anume așa, cum trebuie să se întâmple!

Nimeni dintre noi nu poate nici măcar să presupună, ce îi pregătește ziua care urmează. Planurile lui Dumnezeu sunt necunoscute pentru noi. De fapt, nu prea ne gândim la aceste lucruri, concentrându-ne pe propriile dorințe și pe calea pe care ne-am propus-o.

Așa este natura omului: când totul este bine și frumos, omul uită de Dumnezeu. Înainte de somn, stă și citește bârfele de peste zi, se uită la poze pe rețelele sociale, dar nu găsește timp pentru ce este mai important – rugăciunea. Ne amintim să ne rugăm abia atunci când se întâmplă ceva în viața noastră, când înțelegem că suntem nimic în lumea asta.

Abia atunci ne întoarcem spre Dumnezeu, îl căutăm și îl chemăm să ne ajute, să nu ne lase singuri în neștiința și durerea noastră.

De exemplu, atunci când ni se refuză un loc de muncă pe care ni-l doream foarte mult. Sau atunci când cineva din cei apropiați se îmbolnăvește. Pot exista diverse situații dificile. Dar toate au ceva în comun: nu știm ce să facem în continuare. Și nu avem de cine întreba.

Ne simțim confuzi, plini de îndoieli, remușcări. Suntem supărați, nervoși. În loc să plângi pentru ceea ce nu s-a materializat, acceptă asta și mergi înainte. Vei simți un mare sentiment de libertate și ușurare.

Poți spune că e ușor de zis, greu de realizat. Nimănui nu-i place să i se spună: „Acceptă totul așa cum este, căci lucrurile care au să se întâmple – se întâmplă indiferent de orice”. Dar oamenii sunt nerăbdători. Ei vor ca totul să se întâmple imediat. Și în zadar. Așa se aranjează viața. Iar regulile ei nu pot fi rescrise.

Toți suntem la fel: când nu ne reușește ceva, începem să ne îndoim de faptul dacă ne aude Dumnezeu sau nu. Dar El nu greșește niciodată. El trimite lucrurile potrivite la momentul potrivit. Cât de mult nu ne-am dori să grăbim lucrurile, toate au loc la timpul potrivit.

Acceptă acest plan al Domnului cu toată inima și cu tot sufletul. Totul va fi bine și se va împlini. Numai că nu atunci când te aștepți tu.