Dragi femei, nu mai economisiți! Acest articol vă va face să înțelegeți de ce

Foarte multe femei suferă de așa un sindrom numit „economia pentru sine”. Ce înseamnă asta mai exact?

-Femeia merge la magazin, cumpără produse pentru copii, soț, câine, părinți, însă pentru ea nu cumpără nimic, fiindcă nu-i mai ajung bani sau crede că se poate lipsi de ceea ce-și dorește. „Economia pentru sine” e atunci când nu te zgârcești să cheltuiești bani pentru alții, dar te zgârcești să cheltuiești pentru tine.

-Economie este atunci când femeia poartă haine demodate, are o singură încălțăminte pentru fiecare sezon, iar copiii sunt mereu îmbrăcați la modă.

-E atunci când privești încălțămintea ta sau lenjeria intimă, îți dai seama că sunt deja foarte vechi, dar decizi să le mai porți un pic, ca să nu cheltuiești bani pe lucruri noi.

-Sau când decizi să mergi la magazin pentru a-ți cumpăra ceva calitativ și scump, găsești acel produs, îl examinezi atent, iar mai apoi cumperi un lucru asemănător care costă mult mai puțin și care este de o calitate mai proastă.

-Când ai bani, dar îți pare rău să-i cheltuiești pentru tine și când pe primul loc în viața ta se află întotdeauna altă persoană decât tu însuți.

Și iată ce se întâmplă în rezultat:

-Femeia își pierde farmecul;

-Din viața ei pleacă magia și lejeritatea;

-Pe chipul ei se văd doar probleme;

-Bărbații nu mai sunt interesați de ea, doar o folosesc;

-Ea devine obosită și nemulțumită de viață;

-Fericirea devine pentru ea ceva ireal.

De ce femeile economisesc pentru ele?

După această economie se ascunde o mare frică și simțul vinovăției. „Dacă voi cheltui ceva pentru mine, nu vom mai avea bani și voi deveni cauza nefericirii, în mod special pentru cei dragi”. Este o frică profundă care vine încă din copilărie. Și aceasta rezidă în dorința de a fi inocentă, o dorință foarte copilăroasă, de altfel. Însă o femeie matură trebuie să poarte răspundere pentru acțiunile sale și în acest mod ea își jertfește propria viață.

Dar de fapt, fericirea celor din jur nu depinde de cât vei cheltui tu pentru tine, tu poți să-i faci fericită, doar dacă vei fi și tu așa. Nu te mai jertfi, nu te mai controla. Dacă ai bani fă-ți o mică plăcere, dacă nu, așteaptă până va fi momentul.

Și ține minte că ești și mamă și femeie în același timp. În timp ce mama oferă, femeia primește. Este un echilibru pe care trebuie să-l respecți, pentru a fi fericită în ambele roluri.

Sursa