Dolce Vita – vezi ce poate să-și permită un simplu monegasc! Poți doar să visezi la așa ceva!

Monaco pe merit este considerat unul din cele mai bogate state din lume. Nivelul de trai aici este extrem de înalt, iar termenul de „existență modestă” diferă cardinal de ceea ce înțelegem noi prin el. Voi încerca să arăt prin câteva poze, cum trăiesc în Monte-Carlo oamenii simpli.

Iată așa un Ferrari pot să-și permită chiar și reprezentanții castei simple din Monaco, adică oamenii, care s-au născut acolo, au un post de muncă obișnuit și nu sunt actori, piloți de Formula-1 sau fotbaliști celebri, care aleg Monte-Carlo pentru facilitățile sale fiscale.

Pe lângă Ferrari și Lamborghini, pe străzile din Monaco poți vedea și așa autovehicule exotice.

Suprafața statului Monaco este de doar 2 kilometri pătrați.

Fiecare om, după standardele locale, dispune de 125 m2 pentru locuință, dar cu toate astea Monaco este cel mai dens populat stat din lume – 18 679 locuitori pe km2.

Prețurile pentru apartamente sunt astronomice, 20 de mii de euro pentru un m2, și mai scump – până la 70 000 euro pentru un m2. Monegascilor, care nu-și pot permite procurarea unui apartament, statul le acordă un ajutor financiar – 2,5 milioane de euro pentru locuință!

Doar cinci mii de locuitori sunt originari din Monaco, restul sunt veniți.

De obicei monegascii preferă cartierele orașului vechi, în blocurile înalte de la litoral trăiesc predominant celebritățile.

Salariul mediu din Monaco constituie 5,5 mii de euro lunar.

Economia statului se dezvoltă datorită turismului, construcțiilor noi și ziariștilor, care se interesează mereu de viața familiei regale.

O parte din venit îl aduc și cluburile de noapte împreună cu cazinoul. Dar, în pofida unor stereotipuri, acest aport este foarte modest – doar patru procente.

Din păcate, străinii practic nu au nicio șansă să devină cetățeni ai principatului monegasc.

Procurarea apartamentului în Monaco nu-ți aduce automat și cetățenia, cum se practică în unele țări.

Doar prințul Albert II decide, cui se poate oferi cetățenia statului, iar în ultimii 50 de ani doar cinci străini au obținut cetățenia monegască.

Sursa

error: Content is protected !!