Dolce Vita sau 7 lecții, pe care merită să le înveți de la italieni

Italienii sunt maeștri în multe arte. În arta de a trăi frumos, de a se adapta și a se descurca și în arta de a savura momentul.

Iată ce lecții am putea prelua de la ei.

1. Mâncarea este o plăcere, mâncatul este un ritual

Italienii au un regim foarte strict: dimineața o cafea, lunch cu familia, un aperitiv între 17-19:30 și cina la ora 20-21:00 acasă sau la restaurant.

Mâncatul din fugă sau în fața calculatorului este o raritate pentru ei. Italienii chiar dacă au doar 30 de minute pentru a lua prânzul, oricum îl vor lua cu prietenii sau colegii. Ei știu bine că cea mai bună mâncare este cea pregătită din produse locale și servită în compania celor dragi.

2. Comunicarea este motorul vieții sociale, discuția este o artă

Italienii sunt foarte comunicabili și sociabili. Pentru ei, discuția cu un necunoscut este o normalitate și o necesitate, chiar. De aceea deseori, acestea sunt o hrană pentru meditație, le îmbogățesc cunoștințele, le oferă noi relații și le lărgesc viziunile. Aceste discuții nu iau energie, ele o oferă din plin.

3. Viața nu este goana după ceva. Este pur și simplu viață. Aici și acum

Italienii trăiesc cu senzația că vor reuși totul. Ei nu sunt mereu în goana după realizarea scopurilor și găsirea oportunităților. Iar asta îi ajută să fie mai puțin stresați.

Încearcă să nu te mai grăbești și le vei reuși pe toate, iar viața va fi mai plăcută și mai bogată.

4. Prioritatea nr.1 – calitatea vieții. Fără compromisuri

În goana după bani și satisfacerea ambițiilor noi începem să pierdem din calitatea vieții. Viața în Italia este construită așa încât se lasă mult loc pentru plăceri și o viață de calitate. Viața nu este dată pentru a munci, munca este dată pentru a putea trăi.

5. Să fii mai indulgent cu sine

Italia este plină de ispite culinare, de locuri frumoase, de magazine care te ademenesc. Italienii își asigură micile plăceri, atunci când simt nevoia: își cumpără o înghețată bună, o haină bună sau oricare alt mărunțiș, pe care sufletul îl cere.

6. Timpul cu familia este foarte important

Atunci când rămâi fără lucru, fără bani, fără realizări, ce îți rămâne? Familia!

Reișind din instabilitatea politică și economică, ce este caracteristică pentru această țară, familia este cea care le este aproape italienilor în toate momentele dificile.

Prânzurile duminicale în familie sunt o tradiție sfântă pentru ei.

7. Hainele îl înfrumusețează pe om. Este o metodă de comunicare

Pentur italieni contează impresia pe care o crează celorlalți. E plăcut să privești cum oamenii sunt îmbrăcați. Ei au haine pentru fiecare ocazie: plimbare, serviciu, întâlnirea cu prietenii sau mersul la piață. Deși nu se îmbracă neapărat scump, italienii sunt întotdeauna rafinați.

Sursa