Doctor japonez (105 ani): „Renunță la diete și prea mult somn!” Iată ce să faci ca să ai o viață lungă!

Cine ar putea da niște sfaturi de longevitate mai bune decât un doctor japonez care a trăit 105 ani? Shigeaki Hinohara este unul dintre înțelepții, care a muncit până în ultima zi și care ne-a spus și nouă cum să trăim o viață ușoară, simplă și fericită.

Așadar, iată care sunt secretele fericirii în viziunea doctorului.

Distrează-te!

Senzația de bucurie aduce mult mai mult folos decât somnul și hrana. Aduceți-vă aminte cum în copilărie uitați de mâncare și oboseală atunci când vă jucați… E valabil și pentru maturi, renunță la diete și prea mult somn, distracțiile te vor ajuta în acest sens!

Alimentează-te corect!

Doctorul japonez recomandă să mâncăm mai puțin. La dejun e suficient să bem o cafea cu lapte sau un suc de portocale cu ulei de măsline, la muncă poți să nu mănânci nimic la amiază, poate o mică gustare, iar seara, cina să fie consitituită din legume, pește și orez. Cantitatea de carne la fel nu trebuie să depășească 200 g pe săptămână.

Planifică-ți activitățile

Notează-ți undeva planurile de viitor. Atunci când te gândești la viitor, nu ai timp să privești în trecut și să te întristezi de ceea ce nu ți-a reușit.

Împărtășește-ți cunoștințele

Shigeaki Hinohara susținea cel puțin 150 de prelegeri pe parcursul unui an. Fiecare dintre ele ținea până la o oră și jumătate, timp în care doctorul stătea în picioare.

Doctorii nu te pot lecui de toate

Atunci când doctorul îți spune să faci anumite analize sau să mergi la operație, întreabă-l dacă el ar fi făcut aceeași recomandare pentru copilul, fratele sau soția sa? În unele cazuri muzica sau animalele ajută mai mult decât un tratament care provoacă suferință și nu oferă rezultat.

Nu-ți fie milă de tine

Alege mișcarea, nu neapărat în sala de forță. Pur și simplu mergi pe scări în loc de lift, fă cât mai des plimbări pe jos sau cu bicicleta.

Citește

Găsește o carte care să te inspire și să te motiveze. Ea trebuie să te ajute să-ți găsești scopurile în viață.

Revezi-ți valorile

Gonind după bogăția materială, omul uită de lucrurile importante – iubirea, grija, mila. Nu uita că nimeni nu ia nimic cu el în mormânt.

Fii gata pentru lucruri neașteptate

Corpul nostru are proprietăți incredibile. Iubirea și respectul față de el ne va ajuta să trecem peste orice încercare grea din punct de vedere fizic.

Găsește un îndrumător

Alege-ți un model în viață, încearcă să fii mai bun ca el, pentru Hinohara acesta a fost tatăl său. În situațiile de impas el se gândea cum ar fi procedat tatăl în locul lui.

Să ai o viață lungă e minunat!

Savurează din fiecare minut al vieții. Ajută-i pe cei din jur, mai ales după 60 de ani și nu cere nimic în schimb. Faptul că încă ești viu, deja este o răsplată.

Sursa