Dezvoltă-ți creativitatea și relaxează-te cu ajutorul acestor 5 hobby-uri neobișnuite

Atunci când vreau să-mi ocup timpul cu ceva interesant, coloratul antistres este cea mai bună alegere. Este suficient să încerci o singură dată, pentru ca să-ți crească apetitul pentru astfel de activități. Există însă și ale hobby-uri asemănătoare, care nu doar te vor relaxa, dar îți vor dezvolta și creativitatea. Posibil că de unele nici nu ai auzit, așa că vezi ce ți-a scăpat.

1. Doodling și Zentangle

Dacă desenai și tu la lecții pe câmpurile caietelor, înseamnă că știi despre aceste tehnici. Acestea sunt recomandate în calitate de terapie prin artă. Doodling-ul este desenul inconștient realizat pe foaie. Această tehnică nu presupune o anumită simetrie, abilități sau idee, este suficient să desenezi, fără să te gândești. Tehnica respectivă ajută la menținerea concentrației și este eficientă în cazul sarcinilor monotone.

Zentagle este o tehnică asemănătoare, care necesită un pic de concentrare, deși la fel este vorba de elemente abstracte. Chiar dacă inițial nu există un concept, desenul se definitivează prin repetarea unor elemente. De obicei, zentagle se realizează pe foi pătrate și ocupă tot spațiul. Ambele tehnici ajută la relaxare și calmare.

2. Sketching

Sketching-ul este arta desenului rapid, al schiței. Nu te grăbi să spui că nu te pricepi la desenat, aceasta este o abilitate pe care o poți dezvolta la fel ca scrisul și cititul. Sketching-ul are mai multe direcții tematice: locuri din călătorii, hărți cu traseul pe care-l parcurgi. Cea mai eficientă metodă prin care poți învăța sketching-ul este să ții un jurnal de desene. Schițele sunt minunate prin faptul că nu e nevoie să respecți liniile drepte și figurile proporționale.

3. Caligrafia, lettering-ul

Lettering-ul este o tendință modernă în materie de design, care practic nu se deosebește de caligrafie. Și una și alta se referă la arta de a scrie frumos. Însă caligrafia presupune doar scrierea corectă și plăcută ochiului, iar letttering-ul reprezintă desenarea literelor și formarea unei compoziții din ele.

Aceste ocupații necesită răbdare și multă creativitate.

4. Desene abstracte cu acril

Pictura abstractă o să te ajute să trezești artistul din tine. În acest caz este foarte important să nu te gândești la rezultat, să deconectezi logica și să nu pictezi un lucru concret. Savurează modul în care culorile se așază pe pânză. Poți încerca să faci acest lucru cu ochii închiși. Această metodă dezvoltă emisfera dreaptă a creierului, responsabilă de creativitate. Totodată ea te ajută să te relaxezi.

5. Picturi cu acrilice fluide

Pictura cu acrilice fluide este o plăcere estetică, pe care o poate îndrăgi oricine. Vopseaua acrilică se dizolvă cu o soluție specială și se toarnă pe pânză. Este practic imposibil să strici astfel de picturi. După ce se usucă, acestea pot deveni niște obiecte interesante de decor.

Foto: pexels.com