Devino rapid expert în orice domeniu, urmând aceste 7 sfaturi. James Altucher îți spune cum!

James Altucher

Crezi că pentru a învăța ceva ai nevoie de 10 000 de ore de practică? Renumitul antreprenor și scriitor James Altucher îți spune cum reduci semnificativ această perioadă de timp.

Mie nu-mi plăcea să învâț încă din copilărie, dar îmi doream să fac atât de multe lucruri. Eu vream  să învăț a juca șah și la primul meu turneu am aruncat toate figurile pe podea și am început să plâng. Eu vream să învăț a juca poker și am pierdut $20 mii la primele 10 jocuri.

Eu întotdeauna mi-am dorit să aflu și să fac ceva nou, iar mai apoi am învățat să învăț.

1. Uită de regula celor 10 000 de ore

Regula care spune că e nevoie de 10 000 de ore de practică pentru a deveni un adevărat profesionist a devenit foarte populară. Ea oferă ca exemplu pe Mozart care a reușit să cânte 10 000 de ore la pian până la 12 ani sau Beatles, care a reușit să-și înregistreze primul album abia după 10 000 de ore cântate prin baruri.

Acum eu am 50 de ani și sunt convins că aceste mii de ore pot fi evitate, iată cum!

2. Plus, minus, egal

Plus

Găsește-ți un îndrumător real care te poate ajuta în analiza greșelilor tale sau unul virtual ( lectura cărților). Ambii vor fi de folos. În al doilea caz, trebuie să citești 100 de cărți într-un an, referitoare la subiectul care te interesează și să vizionezi 100 de filmulețe video. Pentru ca să reții mai ușor informațiile din cărțile lecturate, notează-ți 10 lucruri noi pe care le-ai aflat” din fiecare.

Egal

Găsește oameni cu care te asemeni și care sunt interesați de același domeniu ca și tine, împreună va fi mai ușor.

Minus

Explică ceea ce studiezi, atât timp cât o faci. Dacă vei ști cum să explici în cuvinte simple, vei înțelege mai ușor domeniul pe care încerci să-l asimilezi.

3. Micro-abilități

Fiecare abilitate pe care vrei s-o capeți este formată din zeci de micro-abilități. De aceea, trebuie să te gândești de ce micro-abilități vei avea nevoie în domeniul tău. De exemplu, iată de ce micro-abilități e nevoie în business: vânzări, managementul de personal, negocieri, investiții, relația cu clienții, crearea produsului, motivația, stabilitatea emoțională ș.a.

4. Eșecul

Indiferent ce vrei să înveți, la un moment dat vei da de belea. Și acest eșec va fi unul dureros. Nimeni nu vrea să piardă bani, să fie dezamăgit sau să înțeleagă că e greu. Dar iată o noutate bună: acum vei putea să-ți examinezi eșecul, vei putea trage învățăminte din greșelile pe care le-ai comis.

5. Energia

Este cel mai important, fără energie nu poți învăța. Așadar, pentru a reuși, trebuie să fii sănătos fizic ( să mănânci, să te miști, să dormi); sănătos emoțional ( să elimini toate persoanele toxice din viața ta); sănătos creativ ( să generezi zeci de idei pe zi); sănătos sufletește ( nu controla ceea ce nu poți, să poți să faci față dezamăgirilor și grijilor).

6. Regula 1%

Încearcă să îmbunătățești ceea ce studiezi cel puțin cu 1% în fiecare zi. Iar asta înseamnă că peste un an va fi de 37 de ori mai bine decât a fost la început.

7. Fă asta

Nu e suficient doar să citești, să discuți și să te gândești la asta. Aplică-ți cunoștințele în practică. Tu nu poți deveni un businessman adevărat dacă doar vei citi cărți motivaționale, pentru asta trebuie să-ți deschisi o afacere sau cel puțin să fii angajat într-o companie mare.

Sursa