Devino calm, energic și atent, utilizând aceste 7 tehnici de relaxare, propuse de neurologi

Există 7 principii de bază pentru activarea sistemului nervos parasimpatic. Ele stau la baza meditației, yoga, exercițiilor de relaxare, a hipnozei și altor tehnici înrudite.

Ele te pot ajuta să-ți împrospătezi creierul, să te concentrezi mai ușor, să fii mai energic și să fii mai calm. Neurologii precizează că relaxarea și conștientizarea ne fac mai rezistenți la stresuri. De aceea, poți acorda câteva minute pe zi unei dintre aceste tehnici sau poți combina câteva.

7. Respirația ritmică

Atunci când persoana își monitorizează respirația, respiră adânc și conștient, pulsul său arterial scade și survine un calm general.

6. Atenția concentrată

Atenția ne dă posibilitatea să fim în momentul de față, „aici și acum”. O astfel de stare activează cortexul prefrontal, care la rândul său suprimă activitatea amigdalei – principalul „buton de alarmă” al creierului și al sistemului nervos simpatic.

5. Atmosfera calmă

Aceasta ne ajută să ne concentrăm mai bine atenția. Cu timpul, dacă persoana practică des o astfel de stare, el va putea să se relaxeze conștient, indiferent că e zgomot în jur sau nu.

4. Fără apreciere, doar acceptarea situației: atunci când omul renunță la așteptări, urmărește și nu apreciază ceea ce se întâmplă, stresul dispare.

3. Poza de relaxare

Exercițiile de întindere a mușchilor nu sunt pur și simplu un capriciu al yoghinilor. Ele aduc beneficii, ce au o explicație științifică. Creierul are nevoie ca sângele să fie pompat permanent spre el. În timpul întinderii, sângele lipsit de oxigen merge din nou prin plămâni pentru o nouă porție de O2. Astfel sângele este mereu alimentat suficient cu oxigen, iar creierul funcționează la maxim și este mai puțin tensionat.

2. Observația

În loc să iai aproape de inimă orice fleac, mai bine distanțează-te de stres. Această poziție de observator pornește sistemul nervos parasimpatic. Și de fiecare dată acest proces se va întâmplă într-un timp tot mai scurt.

1. Numirea emoțiilor

Atunci când omul le spune emoțiilor pe nume ( prin urmare le conștientizează), se reduce activitatea amigdalei și se activează partea stângă a lobului frontal, responsabilă de emoțiile pozitive.

Sursa